Priznatost IB Diploma programa u svetu

International Baccalaureate® program uživa izuzetan ugled i poštovanje u svetu visokog obrazovanja i dosledan je tom statusu već dugo. IB Diploma program spada među najkompletnije i najkvalitetnije obrazovne programe, pa su učenici koji steknu diplomu srednje škole po ovom programu u znatnoj prednosti za upis na neke od najboljih koledža širom sveta.

Saradnja sa zajednicom visokog obrazovanja osigurava validnost i priznatost IB diploma koje su učenici stekli, ali i neprestano usavršavanje obrazovnih usluga i mogućnosti koje IB Diploma program pruža.

Učenici koji nastave srednje obrazovanje po IB Diploma programu dobijaju priliku da se školuju po svetskim standardima i kriterijumima koji ih neposredno pripremaju za standarde svetski priznatih visokoškolskih ustanova na kojima će imati priliku da studiraju nakon što steknu IB diplomu.

Otvorena vrata ka najboljim svetskim univerzitetima

IB Diploma program je veoma raznovrstan i kao takav pomaže učenicima koji nisu sigurni šta bi želeli da studiraju da naprave pravu odluku. Fokusiran je na razvoj kritičkog mišljenja, digitalnih kompetencija i psihosocijalnih veština ne samo kroz zvanični plan i program već i kroz brojne vannastavne aktivnosti.

Matematika, koja je u većini slučajeva sastavni deo prijemnih ispita fakulteta širom sveta, obavezna je na IB Diploma programu. Upravo zbog toga IB učenici posebno dobro prolaze na prijemnim ispitima prirodnih fakulteta.

Pravi izbor za učenike koji žele da upišu fakultete u Americi

Za IB Diploma program u International Schoolu se najpre odlučuju učenici koji sebe u budućnosti vide na studijama u Sjedinjenim Američkim Državama.

To ne znači da učenici sa IB diplomama svoje školovanje mogu da nastave samo u Americi. Baš naprotiv – IB diploma im otvara vrata svih univerziteta na svetu i sve je zastupljenija u Evropi i Aziji.

IB vam omogućava da izaberete najbolje akademske prilike

IB Diploma, program koji je koncipiran prema ideji celovitog razvoja učenika, sa svojim holističkim i rigoroznim pristupom srednjem obrazovanju, predstavlja svrsishodno rešenje za ambiciozne učenike sa visoko razvijenim motivom postignuća i jasno zacrtanim ciljem – da budu spremni da nastave svoj obrazovni put gde god požele i da biraju najbolje obrazovne prilike za sebe.

Savremena gimnazija

Ovaj program se izvodi u International Schoolu, koji je, kao i Savremena gimnazija, deo LINKgroup Edu Alliance.

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren! Prijavite se ovde »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.