Odlični rezultati savremenih gimnazijalaca na opštinskom takmičenju iz književnosti

Učenici Savremene gimnazije nastavljaju tradiciju učestvovanja i ostvarivanja zapaženih rezultata na takmičenju iz književnosti, odnosno na Književnoj olimpijadi. Učenica drugog razreda Dunja Mićunović osvojila je drugo mesto na opštinskom nivou takmičenja, održanom u subotu, 29. februara, u Šestoj beogradskoj gimnaziji. 

Pored Dunje, na opštinskom takmičenju iz književnosti učestvovali su i Katarina Vučićević i Arsa Petkovski, učenici trećeg razreda, kao i Anđela Petrović, učenica drugog razreda.

naše učenice uspešne na takmičenju iz književnosti

Raniji uspesi savremenih učenika i brojna priznanja

Dunjina ljubav prema književnosti potvrđena je i školske 2018/2019. godine, kada je osvojila treće mesto na opštinskom nivou, dok je Jovana Đurović, tada učenica trećeg razreda, osvojila prvo mesto na opštinskom nivou, treće na okružnom i treće na republičkom nivou takmičenja, čime je sebi obezbedila direktno učešće na okružnom takmičenju ove školske godine. 

Pred Dunjom i Jovanom, koja zahvaljujući trećem mestu na republičkom takmičenju ima direktno učešće na okružnom, nalazi se još jedan nivo takmičenja, na kome, znajući koliko su obe, zajedno sa svojim profesorkama Marijom Pilčević Tomašević i Marijom Crvenko, uložile energije i truda, verujemo da će ostvariti zapažene rezultate. Želimo im puno uspeha!

 

Uživanje je raditi sa decom koja vole književnost i umeju da spoznaju vrednost umetničkih dela. Dunja je veoma vredna i uporna učenica, tako da verujem da uspeh na narednom nivou takmičenja neće izostati, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Crvenko

O svojim planovima i pripremi za dalji nivo takmičenja, savremena gimnazijalka Dunja rekla je:

 

Na ovogodišnjoj Književnoj olimpijadi, koja se održala 22. 2, osvojila sam drugo mesto. Trenutno se predano spremam za sledeći nivo takmičenja sa svojim odeljenjskim starešinom Marijom Crvenko. Nadam se što boljim rezultatima kako bih osvetlala obraz svojoj školi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.