Nova humanitarna akcija: Spoj kreativnosti i humanosti u Savremenoj

Učenici Savremene gimnazije su tokom protekla tri meseca, u okviru novogodišnjeg i svetosavskog humanitarnog bazara, kao i Sajma država, sakupljali novac u humanitarne svrhe. Gimnazijalci su prodavali svoje rukotvorine i time pokazali kreativnost i spremnost da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Savremeni humanitarci u akciji

Pomoć Stefanu Majkiću – Humanitarna fondacija „Budi human”

Učenici su na sastanku Učeničkog parlamenta odlučili da sakupljeni novac (ukupno 30.000 dinara) uplate na račun Humanitarne fondacije „Budi human” za pomoć Stefanu Majkiću (2016), koji boluje od tuberozne skleroze (TSC). Podatke o uplati učenika Savremene gimnazije možete videti na ovom linku.

Šta je tuberozna skleroza?

Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer je svaki pojedinac različito zahvaćen bolešću, u rasponu od vrlo blagog stanja do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije.

Savremena gimnazija ponosna je na učenike koji su doprineli da Stefan dobije šansu za srećnije detinjstvo i kvalitetniji život.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.