Posetite Sajam država u Savremenoj

Učenike Savremene za kraj prvog polugodišta školske 2019/2020. očekuje jedno malo, stvarno drugačije takmičenje. Poslednjeg dana polugodišta, tačnije 31. januara, od 9 časova, Savremena gimnazija biće mesto na kojem će se predstaviti 11 država, u isto toliko učionica na trećem spratu.

Logo za Sajam država

Tokom Sajma država učenici će biti podeljeni u ekipe, pa će tako u svakoj učionici biti po dva odeljenja. Učenici će sa svojim odeljenjskim starešinama imati zajednički zadatak da predstave sledeće države Starog kontinenta:

  • Srbija, Rusija, Turska, Nemačka, Italija, Grčka, Engleska, Švajcarska, Francuska, Španija, Mađarska.

Svaka učionica postaće mesto gde će posetioci moći da se upoznaju sa kulturom te zemlje, ali i da probaju neka tradicionalna jela i pića, nauče jezik te zemlje, upoznaju se sa najpoznatijim ličnostima i dostignućima i sl. Na ulazu u učionicu biće jasno istaknute zastava i naziv države, tako da će posetiocima biti lakše da pronađu zemlju koju bliže žele da upoznaju.

Pored edukativnog i zabavnog karaktera, na štandovima gorepomenutih zemalja uživaćete u zvukovima muzike i fotografisati se na booth standu specijalno napravljenom za ovu priliku.

Humanitarni karakter Sajma i nagrade za najbolje ambasadore

Ovaj sajam će imati i humanitarni karakter. Svaka zemlja će prodavati ručno rađene suvenire, a prikupljeni novac biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Maskirani u odeću zemlje koju predstavljaju, učenici će ujedno sakupljati i poene koje će komisija na čelu sa direktorkom škole, Milkom Keser, na kraju manifestacije oceniti. Za pobednike je pripremljena posebna nagrada: dan proveden u „Žapcu” (kuglanje, play station, bilijar, stoni tenis i pikado) i ocena 5 za uspešno urađen projekat iz predmeta koji će biti zastupljeni na događaju.

Cilj ove manifestacija je da učenici razvijaju ne samo humanost već i multikulturalnost kroz interdisciplinarne projektne i timske zadatke. Neka vaše učešće značajno doprinese organizaciji i realizaciji jedne ovakve manifestacije, koja je prvi put uvedena ove školske godine. Vrata škole otvorena su i za roditelje, rodbinu i prijatelje, kao i za ostale koji žele da budu stvarno drugačiji. Dobro došli!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.