Radovi gimnazijalaca Savremene objavljeni u časopisu

Savremena gimnazija je i ove godine, kao i prethodne, uključivanjem u projekat „Đak reporter” postala partner Saveza za školski sport Srbije.

Kao neki od najboljih radova, radovi savremenih gimnazijalaca Dunje Mićunović i Arse Petkovskog i Uroša Tirnanića našli su svoje mesto u časopisu „Plamenko” u sredu, 25. novembra. „Plamenko” je prvi dečji časopis iz oblasti školskog sporta koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i izlazi jednom mesečno.

Savremeni gimnazijalci su u ulozi đaka reportera tokom protekle školske godine ostvarili zapažene uspehe o kojima možete pročitati ovde i ovde.

Savremeni gimnazijalci vredno nastavljaju rad u ulozi đaka reportera i s nestrpljenjem čekaju naredni broj časopisa „Plamenko”!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.