Druga pobeda Uroša zaredom na literarnom konkursu!


Uroš Tirnanić, učenik trećeg razreda Savremene gimnazije, još jednom je pokazao svoj talenat za pisanje, osvojivši drugi put zaredom prvo mesto na literarnom konkursu „Leto bez brige provedi kraj knjige”, čija tema je bila „Onlajn ili ne, knjiga je meni sve”. Uroš je pobedio u kategoriji srednjoškolaca, a konkurs je održan na nivou srednjih i osnovnih škola.

Urošev pobednički rad pročitajte ovde.

Uroš Tiranić

Čitanje kao ulaznica u svemogući svet mašte

Konkurs „Leto bez brige provedi kraj knjige” pokrenut je odlukom Upravnog odbora Društva školskih biblioteka Srbije povodom 24. maja, Dana slovenske pismenosti i kulture, a u susret letnjem raspustu. Konkurs je bio namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a procenu radova vršio je naš poznati pisac Srđan Tešin.

Društvo školskih bibliotekara Srbije čestitalo je dobitnicima i zahvalilo svim učesnicima za predano druženje s knjigom i spoznaju da je dar čitanja ulaznica u bezgranični i svemogući svet mašte.

Dobitnicima nagrada diplome će biti poslate na adrese škola poštom, a ukoliko se bude organizovala dodela nagrada, dobitnici, mentori i bibliotekari biće pravovremeno obavešteni o tačnom mestu i vremenu održavanja.

Uroš ne prestaje da nas iznenađuje

Podsećamo, Uroš Tirnanić je i prošle godine nagrađen prvim mestom na istoimenom konkursu na temu „Omiljenoj knjizi menjam kraj – čitajući i sam postajem pisac-zmaj”, ali po proceni drugog poznatog autora, pesnikinje Violete Jović. Ovo je jasna potvrda da su Uroševi način i stil pisanja prepoznatljivi i originalni.

Uroš je u novembru ove godine osvojio još jednu nagradu na literarnim takmičenjima – treće mesto na Festivalu dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe”.

Savremena gimnazija pohvaljuje Uroševu ljubav prema srpskom jeziku i književnosti i raduje se sledećim uspesima, za koje smo sigurni da će ih biti u velikom broju. Sigurni smo i da će Uroš nastaviti da usavršava i razvija svoj spisateljski talenat, a mi mu u tome želimo mnogo sreće i uspeha!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.