Savremeni gimnazijalci na obuci „Formiraj preduzetnika u sebi – srednjoškolci budući preduzetnici”

Nakon dve godine uspešne saradnje i projekata u kojima su učestvovali savremeni gimnazijalci („Bezbedni na netu – bezbedni u svetu” i „BG škola održivog razvoja i zaštite životne sredine”), Savremena gimnazija je nastavila saradnju sa Centrom za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih (CEDEM).

Motivisanje učenika da se upuste u preduzetničke vode i nauče nešto novo o ovoj temi

​​Zainteresovani učenici II i III razreda Savremene gimnazije učestvovali su u obuci „Formiraj preduzetnika u sebi – srednjoškolci budući preduzetnici”, i to u dva ciklusa tokom drugog polugodišta. Projekat je posvećen edukaciji srednjoškolaca o preduzetništvu sa ciljem da ih motiviše da se upuste u preduzetničke vode i nauče nešto novo o ovoj temi.

Učenicima iz četiri beogradske srednje škole osnivači različitih brendova pričali su o tome kako se njihov brend razvijao. Predstavljeni su sledeći brendovi: „My language avenue” (Nevena Mićović), „Backpack.me” (Tamara Španović), „Razlivalište” (David Vučen), „Domaće kiflice” (Miloš Mijić), „EcoS” (Natalija Stanković), „SmartSy” (Teodora Pećanac). Prezentaciju je održalo i Udruženje mladih privrednika Srbije.

Pohvaljujemo naše gimnazijalce na zainteresovanosti za učešće u vannastavnim aktivnostima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.