Link Kidz i Dani empatije u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je domaćin izvanredne manifestacije „Dani empatije”, gde su učenici i nastavnici i zajedničkim snagama doprineli razvoju i razumevanju empatije kroz projekat Link Kidz. Inicijativa je okupila talentovane učenike poput Eleni Lade, Anastasije Macut, Matije Vojinovića, Klare Petrović i Lare Veselinović, čiji su projekti bili u fokusu.

Odeljenja I/1, I/3, I/6, IV/1 i IV/2 predvodila su diskusije, istražujući realizovane projekte, dok su članovi LINK Kidz-a, posebno iz trećeg razreda, aktivno učestvovali u razgovorima. Nastavnici Marija Đorđević, Milica Ivanović, Jelena Spasojević, Vanja Šimpraga, Zorana Putniković i Maja Merdović bili su ključna podrška, omogućavajući prezentacije i diskusije o empatiji u svom nastavnom planu.

Ostvarivanje ciljeva kroz učeničku saradnju i liderstvo

Projekat Link Kidz težio je povezivanju učenika radi unapređenja saradnje i empatije, što je posebno odjeknulo među prvacima. Eleni Lada se istakla prezentacijom na času građanskog vaspitanja, dok su Anastasija, Matija, Klara i Lara svojim doprinosima podstakli produbljivanje razumevanja empatije među vršnjacima.

Inspirativni doprinosi učenika

Anastasija Macut je kroz pesmu inspirisala diskusiju na času srpskog jezika, dok je Matija Vojinović prezentacijom na času odeljenske zajednice pokrenuo značajne razgovore o empatiji. Klara Petrović i Lara Veselinović fokusirale su se na priču i diskusiju o empatiji, podižući svest vršnjaka. Odeljenje IV/1 je proširilo diskusiju na časovima engleskog i srpskog jezika, uključujući različite perspektive i razumevanje empatije.

Projekat je primio široku podršku i zahvalnost zajednice, pokazujući kako školske inicijative mogu doprineti širem društvenom razumevanju i primeni empatije. Savremena gimnazija ponosno ističe uspeh projekta Link Kidz kao primer kako edukacija i saradnja mogu dovesti do značajnih društvenih promena.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.