TERENSKA NASTAVA

Savremeni prvaci na terenskoj nastavi u Viminacijumu i Smederevskoj tvrđavi

Terenska nastava prvaciUčenici prvog razreda Savremene u maju 2019. su na terenskoj nastavi obišli arheološko nalazište Viminacijum i Smederevsku tvrđavu, a pored druženja i uživanja, zajedno sa svojim profesorima stekli su i nova znanja na kreativan i zanimljiv način. 

Prvaci su imali i zadatak da odgovore na postavljena pitanja prilagođena lokalitetima koje su obišli, što je podrazumevalo njihovu maksimalnu angažovanost u pogledu istraživanja, a potom i u donošenju odgovarajućih zaključaka.                                                                                                                                                 

uvod u geografiju

 

Terenska nastava za drugake: Nezaboravno istraživanje istočne Srbije

Terenska nastava za drugake

Učenici drugog razreda Savremene gimnazije u maju 2019. su imali neobične nastavne časove. Oni su u nezaboravnoj avanturi na terenskoj nastavi, u ulozi istraživača i naučnika, zajedno sa svojim profesorima obišli manastir Manasiju, vodopad Lisine, kao i Resavsku pećinu.

Cilj ovog putovanja bio je da se geografija, biologija, istorija, srpski jezik i književnost, latinski jezik i likovna kultura interdisciplinarno povežu kroz svojevrstan vid kreativne, edukativne i zabavne terenske nastave. Pored vođenih tura, učenici su dobili i istraživačke zadatke, koje su rešavali u timovima.                                                                                                                                                                                  

uvod u geografiju

Savremeni trećaci na terenskoj nastavi posetili Lazarev kanjon i Brestovačku banju

Na terenskoTerenska nastava trećacij nastavi učenici trećeg razreda Savremene gimnazije u junu 2019. su najpre obišli Lazarev kanjon, najdublji i najduži u istočnoj Srbiji. Nakon šetnje i obilaska prelepog vidikovca, učenici su u pratnji stručnog vodiča obišli Lazarevu pećinu, a put ih je dalje vodio ka Borskom jezeru i Brestovačkoj banji.

Na ovoj terenskoj nastavi trećaci su rešavali zadatke koje su im zadali profesori – merili su dubinu i širinu rečnog toka u kanjonu, popunjavali istorijsko-geografske karte, radili hemijske i biološke analiza tla i vršili neposredno istraživanje okoline. 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.