Učenice Savremene gimnazije se takmičile na Književnoj olimpijadi

Učenice Savremena gimnazije, Tijana Kostić i Dunja Nešković, takmičile su se u subotu, 12. marta, na Književnoj olimpijadi, takmičenju koje je posvećeno poznavanju srpske i svetske književnosti, kao i književne teorije.

Bravo za inicijativu

Tijana i Dunja pokazuju veliko interesovanje za književnost i uživaju u svakom trenutku časa srpskog jezika i književnosti, doprinoseći kvalitetu nastave svojim izuzetnim tumačenjem književnih dela.

Učenice se spremaju za takmičenje

Za učešće na Književnoj olimpijadi odlučile su se u poslednjem času, što se, između ostalog, odrazilo na njihov plasman. Ipak, ne žale što su pokušale jer su pokazale želju da prošire postojeća znanja i učvrste stara. Svesne su da svako iskustvo može biti korisno, a posebno kada je u pitanju iskustvo u deljenju znanja.

Hajde da se takmičimo!

U Savremenoj gimnaziji učenike ohrabrujemo da učestvuju u takmičenjima i da i na taj način proširuju svoja znanja i obogaćuju iskustva. Kultura negovanja zdravog takmičarskog duha je važna u svakoj obrazovnoj instituciji koja želi da svoje učenike pripremi za život i da ih nauči da prihvataju izazove.

Čestitamo našim devojkama na upornosti i ohrabrujemo ih da ne odustaju od takmičenja. Želimo im da sledeće godine imaju više sreće!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.