Savremeni gimnazijalci izveli predstavu u Domu omladine

Učenici Savremene gimnazije izveli su u sredu, 15. juna, u Domu omladine, svoju drugu autorsku predstavu pod nazivom „Samo nam je ljubav potrebna”.

Na svečanoj priredbi povodom kraja školske godine savremeni gimnazijalci su, pored predstave, organizovali i humanitarnu akciju prikupljanja novca za decu iz Svratišta i učestvovali u dodeli stipendija Savremene gimnazije za sledeću godinu.

Savremeni gimnazijalci na bini nakon predstave

Muzičko-glumački performans na daskama Doma omladine

 Savremeni gimnazijalci drže koncertNova autorska predstava učenika Savremene gimnazije „Samo nam je ljubav potrebna” na interesantan način prikazuje kako izgleda kada se sretnu dva različita muzička koncepta – sa jedne strane rok bend, a sa druge strane DJ i MC. Nerazumevanje i netrpeljivost suprotnih muzičkih ukusa u klubu predstavljali su okosnicu predstave, a šarmantni, savremeni glumci pokazali su sjajan talenat za glumu i muziku i dobro zabavili sve prisutne.

„SG tim” je muzičko-scenski nastup otvorio pesmom „It’s my life” Bon Džovija, najavivši odličan repertoar. Fenomenalnu atmosferu nastavili su uz pesme EKV-a, Tonija Cetinskog i za kraj Bajage, uz numeru i poruku predstave „Samo nam je ljubav potrebna”. Za jednočasovni muzičko-glumački performans, zahtevan za njihove godine, učenici su dobili zaslužene ovacije i tako na najbolji način obeležili kraj prve godine u Savremenoj gimnaziji.

Učenici u humanitarnoj akciji za decu iz Svratišta

Humanitarna pomoć koju su organizovali Savremeni gimnazijalciKao i na priredbi za kraj polugodišta, i sada su učenici Savremene gimnazije, uz pomoć svojih profesora, organizovali humanitarnu akciju u okviru koje su prodavali ručno pravljene sapunčiće „Savremenčiće” i zbirku „Strašne i druge priče” koju su, takođe, sami pisali i ilustrovali.

Sav prihod od prodaje namenjen je deci iz Svratišta, a cela akcija nastavak je one pod nazivom „Mali poklon za veliku radost”, koja je počela još u maju, a tokom koje su učenici donosili garderobu, knjige, igračke i slatke paketiće za decu. Sve stvari koje su sakupili, kao i novac od prodaje sapunčića i knjiga, učenici su odneli već sutradan u Svratište.

Sumiranje utisaka i dodela stipendija

Obraćanje direktorke Savremene gimnazije Na priredbi za kraj školske godine, svim učenicima, profesorima i roditeljima obratila se direktorka škole, Svetlana Belić Malinić. Direktorka je podelila sjajne utiske iz prethodne godine i istakla koliko svi zajedno treba da budu ponosni na ono što su postigli već u prvoj godini.

Posetioci su imali priliku da pogledaju i video-snimak o mnogobrojnim uspesima učenika i saznaju u kojim sve oblastima su briljirali savremeni gimnazijalci. Kako bi i dalje pomerali granice znanja, najboljim sadašnjim i budućim učenicima uručene su stipendije Savremene gimnazije.

Lepa tradicija učenika

Svečana priredba za kraj godine postaje predivna tradicija učenika Savremene gimnazije kada oni mogu da pokažu svoje umeće i kreativnost, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija i zabave svoje prijatelje, roditelje i profesore.

Uz mnogo entuzijazma, energije i dobre volje, kako učenika tako i njihovih profesora, nije ni čudo što su svi sa svečane priredbe izašli zadovoljni i nasmejani.

Sve fotografije sa svečane priredbe pogledajte u galeriji na sajtu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.