Bioskopski susret savremenih gimnazijalaca i Marvelovih junaka

Savremeni ljubitelji superheroja i obožavaoci omiljenih strip-junaka iz Marvelovog sveta uživali su u projekciji filma „Osvetnici: Rat beskraja” u petak, 18. maja, u bioskopu Tuckwood.

Filmska poslastica za ljubitelje naučne fantastike

Novi nastavak ovog filmskog putovanja naveo je savremene gimnazijalce da još jednom urone u magični svet naučne fantastike i još više zavole Marvelove junake.

film

Ovaj treći najprofitabilniji film svih vremena oduševio je učenike, a sjajna režija Džosa Vidona i produkcija Studija Marvel opravdali su njihova očekivanja. Savremeni gimnazijalci su shvatili zašto je ovaj film, baziran na istoimenim Marvelovim stripovima, naišao na odlične kritike i osvojio razne nagrade, a posebno su istakli da je zaista i zaslužio nominaciju za Oskara za najbolje specijalne efekte.

Uživanje u novim filmskim ostvarenjima

Da podsetimo, Savremena gimnazija svake školske godine svoje učenike vodi na različite filmske projekcije, na kojima oni mogu da se upoznaju sa sedmom umetnošću.

Učenici su od početka godine, pored brojnih predstava, koncerata, izložbi, izleta i drugih manifestacija, u okviru vannastavnih aktivnosti gledali i filmove „S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga”, „Ubistvo u Orijent ekspresu” i „Ana Karenjina, sećanja Vronskog”.

Uzbudljiv način da se završi još jedna radna nedelja oduševio je učenike i omogućio im da se rasterete i opuste nakon brojnih školskih obaveza.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.