Uzbudljiva košarkaška utakmica između učenika i profesora

Tradicionalna utakmica između profesora i učenika u košarci odigrana je u sjajnoj atmosferi Sportske hale „Crna rupa” u petak, 24. januara. Profesori fizičkog i zdravstvenog vaspitanja okupili su još nekoliko kolega i izašli na megdan košarkaškom timu škole u sledećem sastavu:

  • kapiten Andrej Orlić, Nikola Jović, Ivan Pavićević, Viktor Bogdanov, Sava Bajović, Andreja Marić, Aleksa Ognjenović, Marko Vlahović.

Profesori Savremene gimnazije sa učenicima na parketu igraju košarku

Neizvesna završnica meča pripala učenicima

Tokom većeg dela utakmice ekipa profesora je držala vođstvo, ali je završnica pripala učenicima – bili su nepogrešivi u šutu za tri poena i na kraju su pobedili! Dobra zabava, navijanje, sjajni potezi i najbitnije – fer-plej – bili su, kao i dosad, suština ove utakmice.

Radujemo se i nestrpljivo iščekujemo narednu utakmicu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.