Novi uspesi savremene balerine i odlične učenice Tamare Jakuš

Tamara Jakuš je učenica treće godine Savremene gimnazije sa odličnim uspehom, koja sve školske obaveze obavlja blagovremeno i maksimalno dobro. Pored toga, Tamara pohađa i časove baletske škole na smeru savremene igre.

Krajem decembra, u „Madlenijanumu”, Tamara je sa svojim ansamblom učestvovala u baletskoj predstavi „Krcko Oraščić”, Petra Iljiča Čajkovskog. Ova predstava se tradicionalno izvodi 21. put u pomenutom pozorištu, a uloga koju Tamara tumači je veoma važna za njenu buduću baletsku karijeru i zbog toga joj želimo još mnogo uspešnih izvođenja.

Učenica Savremene gimnazije Tamara Jakuš kao balerina

Zlatna savremena balerina – uspesi Tamare Jakuš

Pored učešća u pomenutoj baletskoj predstavi, Tamara je osvojila zlatnu medalju na internacionalnom takmičenju u savremenom baletu „Dance Fest 2017”, održanom u Novom Sadu, a zlatom se okitila i na Svetskom prvenstvu u nemačkom gradu Veclaru.

Najveći uspeh Tamara je ostvarila sa reprezentacijom Srbije – tri zlatne medalje na internacionalnom takmičenju u plesu – Ossa World Dance Week 2017, koje je održano u Poljskoj.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.