Savremeni prvaci na edukativnoj radionici u Centru za promociju nauke

Učenici I-4 imali su prilike da posete Centar za promociju nauke, gde je održana edukativna radionica na temu „Kako zagađenje životne sredine utiče na žive organizme”. Gimnazijalci su tokom radionice pokazali izuzetno interesovanje za temu jer je doskoro bila veoma aktuelna, kada je više nepovoljnih faktora uticalo na to da Beograd bude najzagađeniji grad na svetu.

 Učenici Savremene gimnazije učestvuju u kvizu

Kviz o izvorima zagađenja kao zanimljiva provera znanja učenika

Naučnik-demonstrator je učenicima otkrio koji su to izvori zagađenja i koje su to supstance koje zagađuju našu atmosferu. Pored toga, tokom razgovora je bilo reči o tome koji su to biološki mehanizmi kojima se naš organizam brani od zagađivača. 

Učenici su nakon radionice odigrali kviz i nakon toga su podeljeni u grupe. Svaka grupa dobila je temu o kojoj su članovi određenog tima razgovarali i donosili rešenja za određene probleme u životnoj sredini. Svoje zaključke iznosili su pred celim odeljenjem, a ostali učenici su im postavljali pitanja i tako su otvarali debatu. 

Savremeni prvaci pokazali su izuzetno znanje na ovu temu i ostaje da stečeno znanje nastave da primenjuju kako bi svi, kao pojedinci i kao zajednica, sprečili zagađenje vazduha.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.