„Savremenovizija” – novogodišnji koncert savremenih učenika u CZK „Vlada Divljan”

Samo sedam dana nakon uspešno izvedenog mjuzikla „SGrease”, u četvrtak, 20. decembra, Savremena gimnazija je održala još jednu muzičku manifestaciju – novogodišnji koncert učenika muzičke sekcije i školskog benda „Gimnazijalci”, pod vođstvom koordinatora za vannastavne aktivnosti Uroša Krstovića, koji je održan na Sceni „Stamenković” u Centru za kulturu „Vlada Divljan”.

I sada se, kao i prethodnog puta kada su se savremeni učenici našli na sceni, tražilo mesto više.

Uz pesmu i osmeh na pragu 2019.

Uz podsećanje na 2018, godinu uspeha, znanja i darivanja, godinu obeleženu uspesima učenika na republičkim i internacionalnim takmičenjima, kao i mnogim zanimljivim vannastavnim aktivnostima, voditelji su poželeli dobrodošlicu publici i najavili odličan provod uz sjajan muzički repertoar savremenog muzičkog sastava.

Uz želju da 2019. godina bude još uspešnija za sve, voditelji – učenici Savremene gimnazije, pozvali su sve prisutne da utonu u čarobne tonove.

Preko klasičnih do modernih rok tonova

Repertoar na „Savremenoviziji” bio je šarolik. Publika je slušala domaće i strane balade, ali i interpretacije rok i pop pesama koje su pokazale koliko su učenici Savremene napredovali u izgradnji svog muzičkog identiteta.

Koncert učenika

Na samom početku ove muzičke večeri publici se predstavio učenik Savremene gimnazije Marko Vranić sa kompozicijama „Oluja” i „Mesečeva sonata”, nakon koga je na scenu istupio Marko Milosavljević sa numerama „Como llora una estrella” i „Los caujaritos”.

Uživanje u toplim tonovima nastavilo se uz Viktora Đurića, učenika International School Savremene, i pesme „Fly Me to the Moon”, Frenka Sinatre, i „More Than Words”, grupe „Extreme”, kada se Viktoru na sceni pridružio i koordinator Uroš Krstović.

Domaće balade očarale su publiku

Stefan Glišović, koji je imao zapaženu ulogu u mjuziklu „SGrease”, salom je raširio svoje najdublje emocije baladama „I sad me po tebi poznaju”, Ala Dina, i „Žute dunje”, grupe „Index”, a novogodišnji savremeni muzički program nastavljen je duetom Viktora Đurića i Teodore Pavlov, koji su izveli kompoziciju „Još ti se nadam”, koju u originalu izvode Saša Kovačević i Emina Jahović.

Osmehom i aplauzom publika je nagradila svakog mladog muzičara, dok je sa nestrpljenjem iščekivala sledeću numeru.

Bend muzičke sekcije sa pevačem Pavlom Đorđevićem predstavio se divnom baladom „Kao ptica na mom dlanu”, grupe „Piloti”, a zatim je sa pevačem Lazarom Ristanovićem izveo pesmu „Tamara”, Borisa Novkovića.

Provod nastavljen uz savremeni brend „Gimnazijalci”

Ceo doživljaj je upotpunio nastup mladog, perspektivnog i savremenog benda „Gimnazijalci”, koji je do sada imao zapažene nastupe, od LINK2job sajma zapošljavanja, preko Future Parka, do humanitarnih priredbi i brojnih školskih manifestacija, i već je snimio svoj prvi spot.

Muzička grupa, koja sada svira već skoro pune četiri godine, još više je zagrejala publiku, ovog puta numerama „Drive My Car” („The Beatles”), „Fly Away” („Lenny Kravitz”) i „Long Train Running” („The Doobie Brothers”) i „Floyd” (Dado Topić).

„Savremenovizija”

Nakon toga usledilo je pravo umetničko osveženje uz ženske vokale Anu Vujović, Janu Andrić i Jelenu Božinić, koje su na originalan način izvele pesmu „Moje bube” od „Suncokreta”.

Marko Rapajić oduševio je slušaoce kompozicijom „Plavog orkestra” „Nisam je probudio”, koju je izveo uz pratnju benda, a ovo druženje privedeno je kraju uz numeru „Plava ptica” od Raznih izvođača, koju su na sceni izveli svi učesnici koncerta.

Pesmom „Ružica si bila” zatvorena „Savremenovizija”

U ime Savremene gimnazije, učenika i profesora koji su učestvovali u organizaciji „Savremenovizije”, voditelji programa zahvalili su prisutnima i poželeli im srećne i lepe, muzikom ispunjene, predstojeće praznike. Koncert je završen numerom „Bijelog dugmeta” „Ružica si bila” uz gromki aplauz i ovacije publike.

Vođa muzičke sekcije Uroš Krstović ponosan i željan novih muzičkih uzazova sa svojom malom muzičkom ekipom podelio je s nama svoje utiske o koncertu:

Šta su deca sve naučila, neki za samo tri meseca, a neki za četiri godine školovanja – to je fantastično! Ne može se rečima opisati njihovo uzbuđenje i to kako su bodrili jedni druge. Ono što se dešava u bekstejdžu zna samo onaj ko je bio u takvoj situaciji. Učenici su izlazili na scenu i svako od njih je blistao i stasom i glasom, što je stvorilo emotivnu atmosferu, a neki roditelji su čak i zaplakali. Bravo za sve učesnike!

Uroš je pored muzičara posebno pohvalio i voditelje, koji su se briljantno pokazali u vođenju „Savremenovizije”, i naveo da mu je posebno drago što su učesnici Savremenovizije pokazali koliko su talentovani i predani, najpre svojim roditeljima, a onda i svima koji su bili prisutni.

Čestitamo svim izvođačima na odličnom spektaklu i želimo da nas u 2019. godini obraduju novim numerama i još jednom „Savremenovizijom”.

Pogledajte više fotografija ovde »

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.