Zašto je Savremena gimnazija pravi izbor za vaše dete?

najnoviji trendovi obrazovanja

Stvarno drugačija srednja škola

Savremena gimnazija je srednja škola akreditovana od strane Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja i Univerziteta u Kembridžu i predstavlja spoj svetskih metodičkih trendova, informacionih tehnologija i naprednog nastavnog programa.

Ono po čemu se ova škola razlikuje od drugih u Republici Srbiji nije samo savremen pristup učenju već su to i profesori modernih shvatanja, koji kroz mentorstva pomažu učenicima da uče na inovativan način, u savremenim uslovima.

slajfna

Nacionalni, Kombinovani i Kembridž program

U Savremenoj gimnaziji postoje 3 nastavna programa: Nacionalni, Kombinovani i Kembridž program.

Nacionalni program se zasniva na standardnom, zvaničnom nastavnom planu i programu koji važi u Republici Srbiji. Savremeni profesori nastoje da svoje znanje prenesu učenicima u modernim uslovima uz pomoć najnovije tehnologije.

Kombinovani program je spoj Nacionalnog plana i programa i Kembridž međunarodnog programa koji učeniku pruža mogućnost da neguje srpski jezik i kulturu, ali da istovremeno unapređuje svoje znanje engleskog jezika. Uz bilingvalnu nastavu učenici mogu da steknu i nacionalnu i internacionalnu diplomu, koje su im odskočna daska za dalje usavršavanje na fakultetima u Srbiji i inostranstvu.

Kembridž program  je akreditovan direktno od Odeljenja za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu i učenicima omogućava izuzetno visoku prohodnost na najuglednije svetske univerzitete. Program koji ispunjava najviše obrazovne standarde podrazumeva nastavu isključivo na engleskom jeziku, koji će učenici usavršiti toliko dobro da studije mogu bez problema da nastave u inostranstvu.

Kvalitetni i moderni uslovi školovanja

Savremena gimnazija je pravi primer Future Ready School, što znači da prati najnovije trendove u obrazovanju. Intelligent Classroom, interaktivne table, tablet uređaji u nastavi, Google i iPad aplikacije, elektronski dnevnik onlajn platforme za pomoć u učenju su samo neke od prednosti koje Savremenu gimnaziju izdvajaju od drugih srednjih škola.

Učenici Savremene gimnazije Moderne prostorije Savremene gimnazije

Ali nisu samo učionice uređene po najvišim standardima. Savremeni gimnazijalci u školi mogu da uživaju u računarskom centru sa laptopovima, da ručaju u modernom školskom restoranu i uče u mirnom i tihom centru za učenje. Pogledajte kako izgleda Savremena gimnazija:

Savremene sekcije i radionice

Nije samo formalno obrazovanje važno za razvoj deteta. Zato je Savremena gimnazija svojim učenicima ponudila veliki izbor sekcija i radionica u kojima mogu da razvijaju svoje talente.

Otkrivanje magije koju krije hemija, razvijanje retoričkih sposobnosti u debatnom klubu, upoznavanje sa umetnošću stvaranja, pisanje za školski časopis, oživljavanje scenske umetnosti, kreativno pisanje, učestvovanje u fantastičnoj radionici i razvijanje eko-motivacije – neke su od zanimljivih akrivnosti kojima se bave učenici Savremene gimnazije na ovim radionicama. U ovim sekcijama savremeni gimnazijaci mogu da uživaju bez ograničenja, jer mogu izabrati koliko god radionica žele.

Najraznovrsnije vannastavne aktivnosti

Profesori Savremene gimnazije nastoje da svoje časove što više prilagode zahtevima učenika, pa često organizuju humanitarne akcije, posete muzejima i pozorištima, realizuju kreativne časove u prirodi, organizuju proslave povodom Dana škole i školske slave, Noći veštica, Nove godine, Savindana...

Učenici Savremene gimnazije posetili muzej Krstarenje Savom i Dunavom

Tako su savremeni gimnazijalci kroz humanitarnu akciju „Knjiga za druga” poklonili knjige vršnjacima u Gornjoj Toplici, uživali u Noći istraživača, Sajmu knjiga i brojnim predstavama u gradu, posetili Svratište, OEBS i Centar za pomoć tražiocima azila, sa svojom predstavom nastupali na međunarodnom STAGE festivalu u Rumuniji i u Domu omladine, tražili blago na Kalemegdanu, krstarili Savom i Dunavom, uživali u orijentiringu u Hajd parku i još mnogo toga.

Sportski dan Savremenih gimnazijalaca Nastup benda Savremene gimnazije na LINK2job sajmu zapošljavanja

Školarine i podsticaji dostupni svima

Savremena gimnazija omogućila je svim učenicima kvalitetno obrazovanje u modernim uslovima, pa tako školarinu za vaše dete možete plaćati na 12 rata.

Pogledajte više o školarinama na Nacionalnom, Kombinovanom i Kembriž programu Savremene gimnazije. 

stipendije1

Da Savremena gimnazija ceni trud i postignuće svojih učenika, pokazuju i podsticaji koji se dodeljuju najboljima. Svi vukovci i uspešni sportisti, talentovani i vredni učenici mogu da dobiju neki od šest programa podstreka za najbolje koje nudi Savremena gimnazija i tako ostvare popust na školarinu od 50 do 100%.

Pogledajte više o učeničkim podstrecima Savremene gimnazije.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.