STAVITE OVU PESMU NA REPEAT: Prvi spot učenice Adriane Salahović u produkciji Savremene gimnazije

Talenti učenika Savremene gimnazije su neizmerni. Savremeni gimnazijalci postižu uspehe u mnogobrojnim sportskim disciplinama, pokazuju odlične rezultate u školi i na naučnim takmičenjima, ali ono po čemu su poznati jeste i njihova nadarenost za muziku.

Među muzikalnim učenicima koji idu u Savremenu gimnaziju je i Adriana Salahović. Ona je više puta pokazala svoja muzička umeća, a sada je u produkciji Savremene gimnazije snimila i svoj prvi spot.

Neodoljivi „cover” pesme „Je t'aime”, Lare Fabijan

Adriana je u februaru i martu učestvovala na Takmičenju za frankofonu pesmu u kategoriji juniora, na kojem je došla do samog finala. Publici i žiriju predstavila se pesmom svetski poznate kantautorke Lare Fabijan Je t'aime, a ogromnu pomoć Adriana je tada imala od profesorke muzičkog Tamare Rajinac, sa kojom je svakodnevno usavršavala svoje pevanje pripremajući se za takmičenje.

Međutim, završetak Frankofonije nije značio kraj za Adrianino maestralno izvođenje ove numere. Baš naprotiv. Ona je ovu pesmu izvela i pred kamerama, u svom prvom spotu, koji je već naišao na odlične reakcije.

Pogledajte kako talenat savremene gimnazijalke izgleda u videu:

Aranžman je za potrebe takmičenja menjala profesorka muzičkog, matricu je odsvirao bend „Euterpa”, dok je za pomoć u realizaciji ovog spota zaslužna eduTV, na čemu je Savremena gimnazija izuzetno zahvalna.

Pomešane emocije u nekoliko minuta

U dogovoru sa profesorkom Tamarom, Adriana je za ovo takmičenje izabrala pesmu koja govori o ljubavi. Kroz ovu baladu, Adriana ne samo da je pokazala sve svoje vokalne sposobnosti već je uspela verno da dočara emociju koju nosi u sebi i da dopre do svih koji čuju njenu izvedbu ove popularne francuske pesme.

Miks romantike, nežnosti, tuge, sreće i perfektan franucuski izgovor teleportovaće vas na obalu Sene – u grad ljubavi i približiti vam ovu dirljivu priču smeštenu u malo više od četiri minuta, čak i da ne znate nijednu reč francuskog jezika.

Romantična i emotivna izvedba francuske pesme

Već na prvo slušanje jasno je da ćete ovu pesmu premotavati i slušati u nedogled ovog leta.

Savremena učenica za primer

Adriana je prošle godine na međunarodnom pevačkom takmičenju „Sofia Grand Prix 2017”, održanom u Bugarskoj, osvojila drugo mesto u kategoriji takmičara od 15 do 18 godina, nakon čega se zlatnom medaljom okitila na internacionalnom pevačkom takmičenju „Vienna Stars 2017, u kategoriji pevača od 16 do 18 godina u Beču.

U 2018. je nastavila da niže uspehe, pa je tako u aprilu na međunarodnom pevačkom takmičenju Euro Stars na Malti osvojila odlično drugo mesto, a u junu je pred publikom u CZK „Vlada Divljan” zaigrala u ulozi Sendi, kao glavna akterka prvog savremenog mjuzikla SGrease.

Savremena gimnazija se ponosi uspesima svih svojih učenika i rado će pomoći svakom od njih da izrazi svoj talenat i pokaže ga svima. Baš kao što je uradila i sada omogućivši Adriani da snimi ovaj spot.  

Radujemo se novim uspesima savremenih gimnazijalaca, o kojima ćemo i dalje sa zadovoljstvom pisati!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.