SAVREMENE SEKCIJE I RADIONICE

shlajfna

Sanjaš o tome da snimiš film? Komponuješ neponovljivu pesmu? Istražuješ, otkrivaš i objavljuješ članke u novinama? Želiš da svetu pokažeš svoje skrivene talente?

Kada zvono proglasi kraj nastave, vrata Gimnazije za tebe ostaju otvorena! U moru sekcija i radionica odaberi onu gde želiš da se iskažeš. Uzmi kameru u ruke i snimi svoj prvi film! Odaberi instrument i neka iz njega poteče melodija koju želiš da podeliš sa drugima. Zgrabi olovku i piši! Kritikuj i objavljuj – slobodno menjaj svet oko sebe. Fotografiši i neka budno oko tvog foto-aparata zabeleži neponovljive trenutke!

Sekcije po meri učenika 

Izlazeći u susret različitim interesovanjima naših učenika, profesori su osmislili različite kreativne sekcije, i to:

Muzička sekcija

Na njoj će učenici u našem muzičkom studiju naučiti da pevaju i da sviraju neki instrument – gitaru, bas gitaru, bubnjeve, a dobiće i priliku da zasviraju u bendu Gimnazijalci.

 

Kurs dokumentarnog filma

Kurs dokumentarnog filma, na kome će profesorke Sanja Drobnjaković i Ana Brkić sa učenicima raditi na razumevanju i stvaranju dokumentarnog filma.

 

Kaligrafija

Kaligrafiju, gde će učenici sa profesorkom Anom Marjanović uvežbavati umetnost lepog pisanja i vežbati kreativnost ilustrovanjem tekstova omiljenih pesama ili izreka.

 

Između magije i hemije

Između magije i hemije, kada će učenici moći uz prave supstance i kontrolisane uslove da vide kako hemijske reakcije mogu da budu toliko neverovatne da podsećaju na magiju. 

 

Književnost i film

Književnost i film, koja je osmišljena za sve one koji vole da čitaju i da pročitano pogledaju na ekranu, ali i za one kod kojih gledanje filma budi želju za čitanjem...

 

Mislim, dakle u pravu sam!

Mislim, dakle u pravu sam!, koja će pokazati da filozofija ne mora biti dosadna i gde će se učiti oblikovanje misli i poboljšavati argumentacija.

 

Pronalazači rešenja u konfliktima

Pronalazači rešenja u konfliktima, koja će se baviti vršnjačkom medijacijom, dobrom komunikacijom i izražavanjem svojih stavova i osećanja.

 

Organizacija urbanizacija!

Organizacija urbanizacija!, koja će biti posvećena čarima organizacije vremena i koju će voditi profesorka Zorana Živanović.

 

Kurs kreativnog pisanja

Kurs kreativnog pisanja, koji će voditi profesorka Jovana Bojović, a koja će se baviti pisanjem, iskazivanjem talenata i unapređivanjem iznenađivanja čitalaca!

 

Fudbalske taktike u video-igrama

Sekcija koju će voditi profesor Saša Ivakić, koji će učenicima pokazati kako da PES/FIFA suparnicima zadaju glavobolju tokom igranja i kako da odaberu najbolju taktiku igranja.


Šahovska sekcija

Šahovska sekcija, koja će se baviti strategijom, taktikom i kombinatorikom jedne od najizazovnijih drevnih igara, a koju će voditi profesor Draško Beguš.

 

Nature skills

Nature skills, na kojoj će učenici sa profesorom Urošem Krstovićem, učiti o tome kako da ojačaju telo i duh i kako da prežive u šumi, i to kroz kampovanja i boravke u prirodi.

 

Crtanje i slikanje

Crtanje i slikanje, koja će razvijati imaginaciju i praktičan rad iz oblasti crtanja i slikanja, a koju će voditi profesorka Marija Dimitrijević.

 

Oživljavanje Beograda kroz virtuelnu realnost

Oživljavanje Beograda kroz virtuelnu realnost, koja će omogućiti postavljanje Beograda u virtuelni svet pomoću fotografija, a vodiće je profesor Saša Ivakić.

 

Sekcija za ucenike Savremene gimnazije

Smartanac

Sekcija „Smartanac”, koju će voditi profesor filozofije Slobodan Stijačić, sertifikovani trener, omogućiće učenicima da unaprede svoje sposobnosti dinamike i koordinacije u prostoru, a naučiće i određene veštine koordinacije uma i tela. 

Kako da izabereš?

Izaberi koliko god sekcija želiš i uživaj u njima.

Sekcije su izborne, dakle, nije obavezno da izabereš bilo koju od navedenih vannastavnih aktivnosti ukoliko se ne pronalaziš u njima. Međutim, ukoliko se opredeliš za neku od njih, ona postaje obavezna i važno je da redovno i dosledno dolaziš na časove kako bi zaista mogao da savladaš veštine koje se obrađuju na ovim sekcijama.

Odaberi neku od radionica i probudi svoju kreativnost. Naš tim stručnih saradnika pomaže ti da, osim svog intelektualnog, razvijaš i svoj emotivni integritet kroz razne vrlo korisne radionice i debatne sesije. Oni će ti pomoći da otkriješ svoje talente, primeniš svoja znanja u stvarnim situacijama i saznaš kako da ostvariš još više.

Oslobodi svoje talente, a mi ćemo te podstaći, podučiti i nagraditi!

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.