SAVREMENE SEKCIJE I RADIONICE

shlajfna

Sanjaš o tome da snimiš film? Komponuješ neponovljivu pesmu? Istražuješ, otkrivaš i objavljuješ članke u novinama? Želiš da svetu pokažeš svoje skrivene talente?

Kada zvono proglasi kraj nastave, vrata Gimnazije za tebe ostaju otvorena! U moru sekcija i radionica odaberi onu gde želiš da se iskažeš. Uzmi kameru u ruke i snimi svoj prvi film! Odaberi instrument i neka iz njega poteče melodija koju želiš da podeliš sa drugima. Zgrabi olovku i piši! Kritikuj i objavljuj – slobodno menjaj svet oko sebe. Fotografiši i neka budno oko tvog foto-aparata zabeleži neponovljive trenutke!

Sekcije po meri učenika 

Jezičarenje

JezičarenjeIstraži jezik, pojavu na kojoj počiva čovečanstvo. Ovde ćeš saznati šta je zapravo jezik i kako se u savremenom društvu stvara i oblikuje, ne suvoparnim učenjem gramatike, već kroz stvarno drugačije procesu u mozgu.

Za jezikolomce!

 

It's All Greek to Me!

IT'S ALL GREEK TO ME_ (1)Akademija, dijalog, himna, škola, patriota, horizont, terapija, entuzijazam, kosmos, biblija, gitara, demokratija, drama, metafora, gigant, strategija, rapsodija...

Ovo su reči koje potiču iz grčkog jezika, jedinog indoevropskog jezika koji se neprekidno razvija i menja više od 3.500 godina, a koji je uticao i na našu kulturu i civilizaciju. Na sekciji It's All Greek to Me upoznaćeš se sa grčkom filozofijom, naukom, muzikom, književnošću, ali se i spremiti za sledeće nezaboravno letovanje u Heladi.

Za poliglote! Σας περιμένουμε.

 

Od oscilatora do hita

Od oscilatora do hitaSaznaćeš kako nastaje, kako se zapisuje i kako se reprodukuje zvuk, ali i koja je veza između fizike i muzike. Kako od kreativne iskre može da se napravi hit je glavno pitanje na koje ćeš ovde dobiti odgovor.

Čekamo sve one koji žele da nauče kako se ozvučava, snima, miksa, producira i dizajnira zvuk. Za muziko-fizičare!

 

Kultura življenja

KULTURA ŽIVLJENJAKroz ovu sekciju učićemo o kulturi ishrane, ponašanja i odevanja. Saznaćeš kako da koristiš savremenu tehnologiju da bi imao zdraviji i lagodniji život i učićeš o vrstama materijala u tekstilnoj i kozmetičkoj industriji.

Za tvorce budućnosti!

 

Između magije i hemije

Između magije i hemijeHemija je nauka koja zbog složenih formula mnogima predstavlja nerešivu misteriju. Međutim, uz prave supstance i kontrolisane uslove, hemijske reakcije mogu da budu tako neverovatne da podsećaju na magiju.

Samo za odvažne!

 

Muzikom do muzike

Muzikom do muzikeVoliš da pevaš, sviraš, komponuješ? Dođi da razviješ svoj talenat. Da sviraš i pevaš sa školskim drugarima u bendu, ansamblu ili horu, da isprobaš različite muzičke stilove, da izvodiš dela koja voliš, ali i da stvaraš nova.

Zajedno možemo da improvizujemo neponovljivu muzičku magiju. Za smele!

 

Maske stvarnosti

Maske stvarnostiAko želiš da upoznaš sebe još bolje, spreman si da hodaš u tuđim cipelama, ali te zanima i kako te drugi vide? Dođi da iskusiš kako se „srcem bolje vidi”, dođi da osećaš, da budeš u ulogama drugih i da kroz igru otkriješ šta sve (ne) znaš, želiš i možeš.

Sklonićemo zavese i maske i pretvorićemo život u pozornicu. Za smele iza kulisa!

 

IT Hub

IT HUBBudi entuzijasta koji i najteže zadatke radi preko aplikacija koje sam napravi.

Upoznaj se sa snagom programiranja i pokaži da možeš biti jedan od najboljih u svetu IT-ja.

Za avanturiste!

 

Eko-zanimacije

EKO ZANIMACIJEOva sekcija je namenjena onima koji su posvećeni unapređenju i očuvanju životne sredine, ali žele da budu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici i doprinesu njenim pozitivnim promenama.

Za ekologe!

 

Spretne ruke

SPRETNE RUKELjudima je u prirodi da uživaju u lepoti koja ih okružuje, bilo da je u pitanju predmet, priroda ili čovek.

Ako želiš da otkriješ lepotu koja pored estetske nosi i duhovnu poruku, dođi da se družimo dok pravimo različite ukrasne predmete i nakit sa hrišćanskim motivima.

Za spretne ruke!

 

Pictionary

PICTIONARYVolite li da igrate društvene igre? Dobri ste u igri asocijacija? Mislite da dobro crtate? Izazovite druge i otkrijte svoje skrivene talente, ali se, pre svega, dobro zabavite! Ako možete da izdržite da se smejete čitav čas, ovo je prava sekcija za vas!

Za glavne face!

 

Umetnost stvaranja

Umetnost stvaranjaOtkrij lepotu umetnosti kroz stvaranje. Radeći zanimljive zadatke, naučićeš mnogo kako o likovnom svetu, tako i o sebi. Oprobaj se u dizajnu, primenjenoj umetnosti, slikarstvu i usavrši svoje talente.

Priključi se zanimljivim projektima koji će istaći umetničku stranu čitave škole. Za kreativne!

 

Savremena Publishing

Klub stvaralaca kreativnog pisanjaPrevodimo knjigu iz popularne fizike koja je objavljena prošle godine. Uključi se i ti! Nauči sve tajne prevodilačkog, uređivačkog i izdavačkog zanata uz puno gramatike i fizike.

Za poznavaoce engleskog jezika!

 

Igre na sreću

IGRE NA SREĆUZakon verovatnoće je čudesna stvar! On kaže da je jednako verovatno da ćeš, ako 99 puta baciš dinar u vazduh i svaki put padne pismo, za stoto bacanje i dalje imati 50 posto šanse da dobiješ isto kao i prethodnih 99 puta.

S druge strane, zakon takođe kaže da je verovatnoća da će rezultat 100 bacanja biti 100 puta pismo – mnogo, mnogo manja od ovih 50 posto.

Ukoliko ste zainteresovani da upoznate kolike su šanse za pobedu u raznim igrama na sreću, ovo je sekcija za vas. Za talične!

 

Savremeni Spartanci

SAVREMENI SPARTANCIŽelite da budete kao Spartanci iz filma 300? Početak vašeg puta nalazi se u školskoj sali gde ćemo stati na traku, uhvatiti bučice, proliti znoj – sve u cilju zdravlja, pravilnog držanja i fizičke snage!

Samo za Spartance!

 

Scenska umetnost

scenska umetnostScenska umetnost je sekcija za sve učenike koji žele da pronađu svoje mesto na daskama koje život znače, da izraze svoju kreativnost na pozornici kroz glumu, muziku i ples, za sve one koji vole da pišu i misle da mogu da doprinesu stvaranju scenarija za novu savremenu predstavu i one kojima sam pomen mjuzikla budi inspiraciju.

 

Debatuj!

DebatujUkoliko želiš da se tvoj glas čuje, mišljenje uvaži i vrednuje, a stavovi koje imaš stave na probu, onda je debatni klub pravo mesto za tebe! Zajedno ćemo raditi na veštini argumentovanja i načinima da ubediš sagovornika u ono što smatraš da je ispravno.

Naučićemo da je snaga u argumentima, a ne u jačini glasa i da je važno da razgovaramo sa uvažavanjem i onda kada se ne slažemo. Za glasne i odvažne!

 

Fizičko razgibavanje

FIZIČKO RAZGIBAVANJEDođite da zadatke iz fizike rešavamo na stvarno drugačiji način i razbijemo stereotipe da je učenje fizike dosadno! Kako? U tome će nam pomoći matematika.

Uronićemo u svet u kom se priroda opisuje jezikom matematike i bolje razumeti pojave oko nas. Vrata su otvorena za sve!

 

Između mašte i stvarnosti

Između mašte i stvarnostiDa li si se nekada zapitao koliko istorijski filmovi verno prikazuju istorijske događaje i na koji način utiču na naše shvatanje prošlosti? Otkrij to na sekciji „Između mašte i stvarnosti”.

Za maštovite!

 

Matemađioničar

MATEMAĐIONARKoliko puta si se zapitao gde će matematički zakoni naći primenu osim u matematici? Ova sekcija ruši takve predrasude i omogućava da pomoću matematike naučiš trikove sa kartama.

Baš onakve trikove koji nas ostavljaju bez reči kada ih vidimo gledajući neku emisiju na TV-u. Pored toga ćemo vežbati i način predstavljanja trika kako bismo bili ubedljivi i brzi, kao pravi mađioničari. Za mudre glave!

 

Udruženje savremenih pisaca

Klub stvaralaca kreativnog pisanjaAko često maštaš, a ujedno voliš i da pišeš, na ovoj sekciji možeš svoj imaginarni svet da preslikaš u stvarno drugačije priče. Zajedno ćemo učiti osnovna pravila koja važe u kreativnom pisanju, diskutovati o stilovima pisanja, razlikama između kreativnog i novinarskog pisanja i učestvovati na raznim konkursima.

Zašto da svoj talenat ne pokažeš svima?

 

Ne filozofiraj, deluj!

Ne filozofiraj, delujHajde da zajedno istražimo veštačku inteligenciju i jezik, praktične posledice slobode, diskutujemo o eutanaziji, kognitivnom poboljšanju ljudi i političkim teorijama i što bolje razumemo pojam države. 

Ako voliš da se argumentovano raspravljaš, uvek stojiš iza svog mišljenja i učestvuješ u debatama, ovo je prava sekcija za tebe! Za filozofe!

 

Look What They've Done to My Song

Look What They've Done to My SongAko spadate među one koji obraćaju pažnju i na tekst kad slušaju muziku, a želeli biste da se oprobate u kreativnom pisanju, i te kako ste dobrodošli u ovu sekciju! Ako verujete da u svakom kantautoru leži pesnik, imaćete pregršt materijala za rad. Svaka pesma je isečak iz života, stvaran ili izmišljen. 

Bilo da vam je omiljeni muzičar neko ko vlada aktuelnim top-listama ili neki stari pevač iz sedamdesetih, jedno je sigurno – svi oni imaju svega nekoliko minuta, nekoliko strofa i refren da ispričaju svoju priču. Za vas pak nema ograničenja. Pustite mašti na volju i pretočimo zajedno te stihove u kratke priče!

 

Retorika i veština debate

Retorika i veština debateNe voliš da se svađaš, ali želiš da budeš u pravu? Pokreni svoje vijuge tako da možeš odbraniti svoje stavove u svakom trenutku. Budi slobodan da daš svoje mišljenje o trenutnim situacijama kako kod nas, tako i u svetu, a da pritom i druge ubediš u isto.

Nauči da zavodiš svojim govorom i sasečeš tuđa mišljenja u korenu. Samo za hrabre!

 

Masters of Sound

Masters of Sound

Na ovoj sekciji učenici će u muzičkom studiju koji se nalazi u školi u Beograđanki moći da eksperimentišu sa zvukom, da se oprobaju u produkciji i snimanju zvuka, ali i u sviranju instrumenata.
 
Čekamo savremne gimnazijalce koji žele da oslobode svoju kreativnost i istraže drugu stranu muzike!
 
 

Kako da izabereš?

Izaberi koliko god sekcija želiš i uživaj u njima.

Sekcije su izborne, dakle, nije obavezno da izabereš bilo koju od navedenih vannastavnih aktivnosti ukoliko se ne pronalaziš u njima. Međutim, ukoliko se opredeliš za neku od njih, ona postaje obavezna i važno je da redovno i dosledno dolaziš na časove kako bi zaista mogao da savladaš veštine koje se obrađuju na ovim sekcijama.

Odaberi neku od radionica i probudi svoju kreativnost. Naš tim stručnih saradnika pomaže ti da, osim svog intelektualnog, razvijaš i svoj emotivni integritet kroz razne vrlo korisne radionice i debatne sesije. Oni će ti pomoći da otkriješ svoje talente, primeniš svoja znanja u stvarnim situacijama i saznaš kako da ostvariš još više.

Oslobodi svoje talente, a mi ćemo te podstaći, podučiti i nagraditi!

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2018/19. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.
 • Centar za razvoj karijere
 • Prijemni ispit
 • Edukacija
 • LINKeduTV
 • Mala matura
 • OK engleski
 • OK matematika
 • OK school
 • BUSINESS ACADEMY
 • IT ACADEMY
 • ITS
 • ITHS