REČ DIREKTORKE

shlajfna

 

Svetlana-BelicDragi učenici,

Dragi roditelji,

Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da vam poželim dobrodošlicu i da sa vama podelim savremeni pogled na svet sticanja znanja i veština u jednoj od najlepših i najuspešnijih gimnazija u Srbiji.

Koncipirana kao mesto na kome učenici na kreativan i moderan način saznaju svet oko sebe, Savremena gimnazija je inspirativna sredina za ambiciozne mlade ljude koji teže postizanju visokih akademskih ciljeva. Nadam se da ćete se složiti sa mnom da je u modernom svetu, koji se neprestano menja, neophodno držati korak sa vremenom i stalno usvajati nova znanja. Upravo zbog toga smo i odlučili da napravimo najbolji spoj svetskih metodičkih trendova, informacionih tehnologija i nastavnog programa.

Mogućnost opredeljenja za nastavu na srpskom ili na engleskom, prepoznavanje i razvijanje talenata, multidisciplinarna znanja, podizanje nivoa opšte kulture i usavršavanje društvenih veština daju našoj školi prednost kada je reč o izboru srednje škole. Ono što ovu školu čini drugačijom nije samo savremeni pristup radu, već i profesori modernih pogleda na svet, koji kroz mentorski rad razvijaju učenicima unutrašnju motivaciju i potrebu da se kroz nova saznanja usavršavaju.

Moderna zgrada u centru Beograda opremljena je najsavremenijim nastavnim pomagalima i interaktivnim tablama. Svetle učionice, amfiteatar, centar za učenje, biblioteka i školski restoran pružaju učenicima stimulativnu sredinu za celodnevni boravak. U naredne četiri godine školovanje u Savremenoj gimnaziji biće uzbudljivo putovanje prepuno istraživanja, druženja i zabave. U ovoj školi učenici uče ne zato što moraju, već zato što žele!

Dragi učenici,

Ono što naučite u ovoj školi pratiće vas čitavog života i pružiće vam šansu da sazrete u svestrane, kreativne i uspešne tvorce budućnosti 21. veka. To je velika odgovornost, a ja se nadam da ćete jednog dana ponovo pokucati na vrata ove škole i sa nama podeliti sve svoje uspehe. I nikad ne zaboravite ono što je i Njutn priznao: „Ako i vidim dalje od drugih, to je zato što stojim na ramenima džinova”.

Sa najlepšim željama za dobre odluke,

Svetlana Belić Malinić,

direktorka Savremene gimnazije

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.
 • Centar za razvoj karijere
 • Prijemni ispit
 • Edukacija
 • LINKeduTV
 • Mala matura
 • OK engleski
 • OK matematika
 • OK school
 • BUSINESS ACADEMY
 • IT ACADEMY
 • ITS
 • ITHS