Zapažen uspeh na opštinskom takmičenju iz geografije

Sedmoro savremenih gimnazijalaca je u subotu, 25. februara, učestvovalo na opštinskom takmičenju iz geografije, a svako od njih je svojim znanjem uspeo da se plasira na okružno takmičenje i tako Savremenu gimnaziju još jednom učini ponosnom.

Zalaganje i podrška kao propusnice za uspeh

Profesor geografije Ivan Matejić je učenike tokom pripremanja za ovo takmičenje stalno motivisao i bio im najveći oslonac. Nikoleta Đorović, Ana Petrović, Aleksandar Zaplatić, Tara Papić, Vuk Kovačević, Đorđe Taševski i Katarina Milenković su uz njegovu pomoć pokazali ogromno znanje i ostvarili sjajan rezultat.

Novi izazov očekuje savremene gimnazijalce već u martu, kada ih znanje može dovesti do državnog takmičenja Geografska olimpijada.

Savremena gimnazija čestita učenicima i zahvaljuje se što su sve u školi iznova učinili ponosnima. Radujemo se njihovim novim uspesima i želimo im sreću u predstojećim izazovima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.