Sređivanje škole pred letnji raspust

Savremena gimnazija ne pruža samo znanje svojim učenicima već kod njih razvija i svest o važnosti kulture lepog ponašanja i neguje odgovoran odnos prema školskom prostoru

Zbog toga su poslednje dane ove školske godine savremeni gimnazijalci posvetili sređivanju, pa su očistili svoje učionice, hodnike, restoran, Science Hub, Book Nook, Meeting Room, Music Zone i druge prostorije u kojima provode vreme.

Zajednička radna akcija u veseloj atmosferi

Sa svojim odeljenjskim starešinama učenici su uz druženje, zabavu i smeh očistili klupe, stolice, računare i iPade i svoj radni prostor ostavili upravo onako kako su ga i zatekli 1. septembra prošle godine.

Sređivanje škole

S obzirom na to da je škola njihova druga kuća, pokazali su veliku odgovornost u održavanju njene čistoće i sve pripremili kako bi mogli da se, nakon letnjeg raspusta, vrate u uređen prostor, ali i da spremno dočekaju novu generaciju savremenih učenika.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.