Zavirite na savremeni čas biologije – kako se DNK molekul izvlači iz jagode?

Učenici prve godine imali su zanimljiv čas iz biologije, kod profesorke Ane Vasilić, koja je sa prvacima radila zanimljivu vežbu. Zadatak gimnazijalaca na savremenom času bio je da izoluju naslednu informaciju, odnosno DNK molekul iz jagode. 

Pomoću nekoliko supstanci mogli su da namotaju DNK molekul na štapić. Učenici su zbog svojih rezultata bili oduševljeni, pa zbog toga sa nestrpljenjem očekuju sledeći interesantan zadatak i izazov koji će pred njih postaviti profesorka Ana.

Interaktivna nastava u Savremenoj kao ključ uspešnog školovanja

Kreativnost, interaktivnost i dinamičnost su u Savremenoj gimnaziji ugrađeni u svaki čas i sve predmete koje učenici pohađaju. Kreativna nastava je zanimljiva i drugačija, učenici Savremene gimnazije jedva čekaju da čuju šta ih očekuje na sledećem času, pa zato i ovaj čas biologije nije bio izuzetak.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.