Savremeni gimnazijalci – Između dve vatre

Učenici prvog razreda igrali su Između dve vatre, u četvrtak, 5. decembra, u okviru još jednog sportskog dana. Savremeni prvaci okušali su se u igri koja je obeležila period osnovne škole skoro svakog učenika.

U velikom finalu pobedili su učenici I-3, koji su pokazali zavidan nivo spretnosti i sportskog duha, dok su za treće mesto igrali I-1 i I-2. U neizvesnoj borbi i odličnom nadmetanju, odeljenje I-1 na kraju je odnelo pobedu.

Savremena reportaža o igri koja je osvojila čitav svet

Ova popularna igra ima svoje verzije i u Indiji i Japanu, a u Americi je poznata kao Dodgeball (po kojoj je snimljen igrani film, kao i razni dokumentarci). Sportski dan je ujedno bio i prilika za novinarsku sekciju, koja je, predvođena profesorkom srpskog jezika i književnosti, uzimala izjave učesnika i profesora. Napravljena je i kratka reportaža, koju ćete u skorije vreme imati priliku da pogledate.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.