Kako Ciceron javlja: Učenici Savremene čitaju vesti na latinskom

Emitovanje vesti na latinskom jeziku datira još od 1. septembra 1989. godine, kada je finski radio „Ule” pustio u etar vesti na latinskom. Učenici drugog razreda Savremene gimnazije iskoristili su sajt koji je i dalje aktivan kako bi pročitali vesti na svoj, reporterski način i kako bi uradili kolaž za svoje izdanje vesti.

Kako zvuče vesti na latinskom jeziku?

Da li ste se ikada pre pitali kako zvuči vest koja se čita na latinskom jeziku? Učenici Savremene izveštavali su tako o eboli u Kongu, avionskoj nesreći u Rusiji, japanskom caru Akihitu, sećanju na genocid u Ruandi, Obaminoj poseti Finskoj iz ugla dva gimnazijalca, rusko-ukrajinskom konfliktu iz etra dvoje savremenih radio-voditelja, smrti Džordža Buša starijeg i klimatskim promenama.

Savremena gimnazija pohvaljuje učenike koji su se ovom prilikom sjajno zabavili i odlično se pokazali u ulozi savremenih reportera.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.