Savremeni gimnazijalci posetili Muzej Nikole Tesle

U želji da kod učenika razvije svest o važnosti nauke i prepoznavanja naučnih dostignuća koja menjaju čovečanstvo, Savremena gimnazija je za učenike trećeg razreda organizovala posetu Muzeju Nikole Tesle, naučnika koji je svojim dostignućima zadužio čitavu planetu, iako to priznanje nikada nije dobio.

Učenicima su podeljeni konkretni zadaci koji podrazumevaju istraživački rad, timski duh, saradnju i komunikaciju, ali i primenu digitalnih veština koje će dati krajnji proizvod – interaktivnu edukativnu mapu.

Naravno da Savremena gimnazija nije zaboravila našeg nobelovca Ivu Andrića, obeležavanje šezdeset godina od dobijanja nagrade i muzej posvećen njemu, ali nažalost, muzej trenutno ne prima posetioce.

Savremeni gimnazijalci su i ovog puta saznali i naučili nešto novo, vredno i korisno što će primenjivati u svom daljem učenju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.