U Savremenoj gimnaziji obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa

U Savremenoj gimnaziji 14. novembra je obeležen Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

Svetska zdravstvena organizacija i Međunarodna federacija za dijabetes su 1991. godine pokrenule inicijativu za obeležavanje Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti kao odgovor na porast obolelih od dijabetesa širom sveta. Ovaj dan predstavlja najveću globalnu kampanju posvećenu ovoj temi, u koju je uključeno više od milijardu ljudi u više od 160 zemalja.

Na časovima umetnosti i dizajna učenici su pravili plakate i fotografije, uključujući plavi krug u svoje radove. Ujedinjene nacije su 2006. godine označile plavi krug kao simbol dijabetesa.

Nastavnici su na izbornim predmetima tokom ove nedelje razgovarali sa učenicima o tome koliko je važno podići svest o dijabetesu, a na ekranima školskih televizora prikazan je video o obeležavanju ovog datuma.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.