Poseta učenika Savremene gimnazije Muzeju Ive Andrića

Učenici Savremene gimnazije su sa profesorkama srpskog jezika i književnosti Zoranom Putniković, Ivanom Mihajilo i Marinom Kuzmanović u novembru posetili Muzej Ive Andrića.

Savremeni drugaci i četvrtaci podsetili su se celokupnog književnog opusa Ive Andrića, a saznali su i nešto novo o njegovom odrastanju i školovanju. Najinteresantnije im je bilo to što su imali uvid u njegove ocene u školi.

Andrićeva dela su uvek nepresušan izvor novih sazanja

Poseban doživljaj bio je naći se u prostorijama u kojima je pisac obitavao, radio i čitao, i videti šta je sve ostavio iza sebe – od skulptura koje je donosio sa putovanja do knjiga koje predstavljaju pravo kulturno blago.

Andrićeva dela su uvek nepresušan izvor novih saznanja, a poseban doživljaj bio je prisetiti ih se u ovakvom ambijentu, van zidova škole.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.