Dobro došli na bilten „Izbor škole za sigurnu budućnost”

Uspešno ste se prijavili na bilten „Izbor škole za sigurnu budućnost”. Svakog meseca imaćete priliku da saznate sve o tome kako izgledaju kreativno osmišljeni časovi, kako se primenjuje tehnologija u nastavi, koji stil učenja je najefikasniji, kao i o dogodovštinama savremenih gimnazijalaca i ostalim novostima.

Bilten i školski program

Najsavremenije obrazovanje na tri programa

Učenici Savremene gimnazije imaju mogućnost da uče u najboljoj bilingvalnoj školi i pohađaju nastavu na jednom od tri programa: Nacionalni, Kembridž i Kombinovani.

1. Nacionalni školski program

Nacionalni program neguje tradicionalne vrednosti i dopunjuje ih savremenim i kreativnim pristupom nastavi. Zasniva se na zvaničnom nastavnom planu i programu koji važi u Republici Srbiji, ali je unapređen naprednom metodikom kako bi učenici Savremene gimnazije dobili što modernije i kvalitetnije obrazovanje.

2. Kembridž školski program

Kembridž školski program je kreiran u Odeljenju za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu i oslikava internacionalni i multikulturalni karakter Savremene gimnazije. Učenici prate nastavu isključivo na engleskom jeziku, dok je gradivo prilagođeno različitim nivoima znanja, potrebama i mogućnostima učenika.

3. Kombinovani školski program

Kombinovani program je idealan spoj gimnazije opšteg tipa i međunarodnog obrazovanja. Učenici koji se školuju na ovom programu pohađaju bilingvalnu nastavu, čime im se pruža mogućnost da neguju srpski jezik i kulturu, ali i da unaprede svoje znanje engleskog jezika kroz izvanrednost međunarodnog programa.

Zasto je Savremena gimnazija drugačija?

Ucionica u Savremenoj gimnazijiSavremena gimnazija je jedina Future Ready škola u regionu. Nastava je podržana upotrebom najsavremenije tehnologije, te je uobičajena upotreba interaktivnih tabli, laptop i tablet uređaja, elektronskog dnevnika, različitih aplikacija, eLearning platforme, online biblioteke, a sve to u posebno dizajniranim učionicama ‒ Intelligent Classroom i Google Technology Classroom.

Učenje u Savremenoj gimnaziji je interaktivno, kreativno i interesantno, a profesori Savremene gimnazije, vrhunski stručnjaci u svom poslu, neprestano pronalaze nove, drugačije načine prenošenja znanja i nastoje da znanje koje učenici usvajaju bude praktično i primenjivo.

Kroz interdisciplinarne i zanimljive časove, učenici Savremene gimnazije stiču konkretna i praktična znanja, koja im omogućavaju da ostvare najbolje rezultate ne samo na testovima, već i u životu koji ih čeka nakon škole.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.