DIREKTORKA SAVREMENE GIMNAZIJE FINALISTA SVETSKE NAGRADE „TEACHER OF THE YEAR”

  • -
  • Hong Kong, China
DIREKTORKA SAVREMENE GIMNAZIJE FINALISTA SVETSKE NAGRADE „TEACHER OF THE YEAR”

Direktorka Savremene gimnazije Svetlana Belić Malinić osvojila je drugu nagradu na svetskom takmičenju „Teacher of the Year”, koju svake godine dodeljuje Pearson (www.pearson.com). Svetlanin naučni rad o kreativnoj nastavi i upotrebi informacionih tehnologija za podsticanje kreativnog mišljenja naišao je na veliko priznanje, koje su nezavisno birali uticajni članovi žirija iz čitavog sveta.

Pored naučnog rada, Svetlana se predstavila i kratkim video-klipom, koji su osmislile i realizovale kolege iz LINK Marketinga i LINKEduTV-a.

Pročitajte više o tome na našoj veb-strani Media Room.

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.