CAMBRIDGE INTERNATIONAL PROGRAM

uvod u program Cambridge International program Univerzitet u Kembridžu akreditovao je Savremenu gimnaziju, kao Kembridž međunarodnu školu broj EA034. Akreditaciju smo dobili na osnovu strogih kriterijuma za stručnost nastavnog kadra, raznovrsnost nastavnog materijala, opremljenost prostora i sigurnosne mere.

SKENIRAN DOKUMENT

Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 022-05-00036 /2015-03, od 14. 3. 2016. godine, Savremena je dobila dozvolu da sprovodi nastavne planove i programe za Cambridge Secondary 2/IGCSE, Advanced-levels, A I AS Levels.
 

 

 

Takođe, pored toga što je Kembridž međunarodna škola, Savremena gimnazija je akreditovana i kao Cambridge Primary School, što znači da je ovlašćena za izvođenje nastave po Cambridge International programu, ne samo za učenike srednje škole, već i za učenike na nivou osnovne škole.

Najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji

Zahvaljujući akreditaciji ali i našem inovativnom pristupu obrazovanju, Savremena gimnazija je najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji. Dok sa jedne strane, na Nacionalnom programu negujemo tradicionalne vrednosti i maternji jezik, Cambridge International program oslikava internacionalni i multikulturalni karakter Savremene gimnazije. Zašto upisati KembridžPlan i program kreiran je direktno u Kembridž centru za međunarodne ispite i ispunjava najviše obrazovne standarde. Pažljivo je osmišljen i istovremeno prilagođen različitim nivoima znanja, potrebama i mogućnostima učenika.

Pogledajte po čemu se Cambridge International program razlikuje i zašto da izaberete baš Kembridž.

Karta za upis na svetske univerzitete

Cambridge International plan i program je strukturiran tako da učenici za 4 godine školovanja mogu da završe 2 nivoa: IGCSE i A-levels, i da steknu 2 internacionalne Kembridž diplome: ICE i AICE, koje će im otvoriti put do najuglednijih svetskih univerziteta i kompanija.

Učenici koji izaberu školovanje po Cambridge International programu, nastavu će pratiti isključivo na engleskom jeziku i na taj način ga usavršiti do nivoa da mogu da studiraju u inostranstvu.

Po završetku Cambridge International programa, opremljeni svim znanjima koja su preuzeli u Savremenoj gimnaziji, sa priznatim međunarodnim dipomama kao dokazom svojih kvalifikacija, našim učenicima su otvorena vrata svih fakulteta u zemlji i svetu.

Pogledajte šta se krije iza Kembridž obrazovanja.

 

Izvor: www.cie.org.uk/cambridge-for/parents-and-students/

- Skolarina i paketi za Kembridz program
- Kembridz plan i program
- upis na fakultete u inostranstvu
Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.