UPIS NA FAKULTETE U SRBIJI I INOSTRANSTVU

uvod u upis na fakultete u Srbiji

Znanje stečeno u Savremenoj gimnaziji priznaje se svuda. Naše diplome omogućavaju maturantima da sa visokom prohodnošću upišu više škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu.

A učenici koji završe Kombinovani program Savremene gimnazije u posebnoj su prednosti u odnosu na svoje vršnjake, s obzirom na to da su se tokom školovanja na srpskom i engleskom jeziku, znanjem koje su usvojili i diplomama koje su stekli, na najbolji način pripremili za upis na fakultete u Srbiji i u inostranstvu. Njima su sva vrata otvorena. Zato je Kombinovani program dobitna kombinacija.

Otvorena vrata univerziteta širom sveta

Budući da učenici na Kombinovanom programu prate nastavu na oba jezika, usavršiće svoj engleski i na taj način će bez problema moći da upišu fakultet u inostranstvu i da stanu rame uz rame sa izvornim govornicima i učenicima iz drugih zemalja.

Velika Matura

Pored toga, imamo ugovore sa privatnim fakultetima u Srbiji o prvenstvu upisa naših učenika. Učenici koji završe Savremenu gimnaziju imaju pravo direktnog upisa na Visoku školu za informacione tehnologije (ITS), kao i na Fakultet savremenih umetnosti (FSU), koji su deo našeg obrazovnog sistema.

Promene u velikoj maturi – pripremamo vas i za to!

Kako bi usaglasilo obrazovni sistem sa zahtevima Evropske unije, Ministarstvo prosvete objavilo je da će velika matura zameniti prijemne ispite na fakultetima.

S ozirom na to da Savremena gimnazija svoj nastavni plan i program neprestano prilagođava promenama i trendovima u savremenom obrazovanju, potpuno je spremna i za ovu promenu i pripremiće sve svoje učenike da joj se što lakše i uspešnije prilagode. Maturanti Savremene gimnazije će bez problema i sa izuzetno visokim procentom uspešnosti moći da polože veliku maturu, upišu baš onaj fakultet koji žele i otisnu se u svet akademskog obrazovanja.

Više o tome pročitajte ovde.

Rame uz rame sa vršnjacima u inostranstvu

Učenici Savremene gimnazije će znanjem i veštinama koje su preuzeli moći da konkurišu gde god žele, stanu rame uz rame sa svojim vršnjacima iz gimnazija i srednjih škola bilo gde u svetu i da ostvare svoje akademske ciljeve.

Uz sve navedeno, tim u Centru za razvoj karijere, koji se nalazi u okviru našeg obrazovnog sistema, LINK Educational Alliance, pomoći će svima koji žele da studiraju u inostranstvu da odaberu pravi fakultet za svoje ambicije, interesovanja i talente, kao i da pripreme svu potrebnu dokumentaciju za upis.

Opremljeni svim ovim znanjima, informacijama i diplomama, učenici Savremene gimnazije će biti u značajnoj komparativnoj prednosti prilikom upisa na fakultete.

 

Jedinstvena mogućnost za SG učenike: Pored SG, steknite i USA diplomu i obezbedite veću prolaznost na najbolje svetske univerzitete

Učenici Savremene gimnazije imaju izuzetnu mogućnost da u toku poslednje dve godine srednjoškolskog obrazovanja na fleksibilan, prilagođen i interaktivan način, pohađajući onlajn američku školu Allison Academy steknu i prestižnu diplomu srednje škole države Floride, koja će im otvoriti vrata najboljih svetskih univerziteta.

Uz minimalan i redovan rad onlajn, u bilo kom trenutku i s bilo kog mesta, preko platforme za učenje na daljinu vaše dete će moći da završi sve predviđene obaveze i uporedo, dok završava International School, stekne i diplomu američke srednje škole koja je deo našeg obrazovnog sistema. Uz to, svima koji se prijave, kao poseban poklon zbog ostvarivanja ove međunarodne saradnje, obezbeđen je popust od čak 88% na cenu školarine.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.