REČ DIREKTORKE

shlajfna

 

Dragi roditelji i dragi učenici,

U skladu sa nazivom naše škole koji oslikava našu misiju i viziju, savremeno obrazovanje je najvažniji i najznačajniji cilj kome zajedničkim snagama težimo. Beskompromisni kvalitet u pristupu programu nastave i učenja i funkcionalnoj upotrebi najsavremenijih tehnologija pokazuje da nismo samo uhvatili korak sa savremenim društvima u svetu, već i da smo spremni da uvek idemo i korak ispred.

Dugogodišnje iskustvo i veliki broj uspešnih učenika i nastavnika naučilo nas je da svoj savremeni pristup obrazovanju kontinuirano negujemo zahvaljujući i strateškom partnerstvu i uspešnoj komunikaciji i saradnji svih aktera obrazovnog procesa koji drže školu na jakim i postojanim stubovima - naši učenici, njihovi roditelji i savremeni nastavnici. Čvrsto verujemo da učenje treba da bude zadovljstvo i motivacija u svetu u kome je vrednost obrazovanja postala visoka. Zato konceptu celoživotnog učenja pristupamo na kreativan način, podstičući učenike da svom akademskom i ličnom razvoju pristupe odgovorno, postajući aktivni i angažovani učesnici obrazovno-vaspitnog procesa.

Shvatajući da je obraz koren reči obrazovanje, nastojimo da u našoj školi gradimo karakter i negujemo dobre, vredne i iskrene ljude, koji zahvaljujući svojim socijalnim i emocionalnim veštinama uspostavljaju prijateljske odnose i pozitivne i afirmativne načine komunikacije u našem savremenom okruženju.

Nastavićemo da zajedno postavljamo visoke ciljeve i standarde i ići u pravcu njihovih ostvarenja vaših ambicija i potreba, dok će prioriteti uvek biti sreća naših učenika, kao i njihova potreba da u svakom danu nauče nešto više. Upravo zbog toga što smo na istom zadatku, poverenje u naše snage nastavljamo da opravdavamo kroz podršku svim našim učenicima na njihovom putu akademskog, digitalnog, ličnog i socio-emocionalnog razvoja. Shvatajući jednaku važnost svih aspekata razvoja, naš svakodnevni cilj upravo postaje nega celokupne ličnosti učenika, kako bi svakim danom njihove kompetencije bile bolje nego juče, a stečeno samopouzdanje vetar u leđa za bolje sutra.

Verujem da ćemo velikim radom i posvećenošću nastaviti da hrabrimo i podstičemo naše učenike da nikad ne prestanu da usvajaju znanja, da neguju istinske vrednosti i da ponosno koračaju dalje u svet!

Tatjana Koluvija,
v. d. direktora Savremene gimnazije

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.