• Pevač, muzičar, novinar i pisac

Dejan Cukić

Pevač, muzičar, novinar i pisac, Dejan Cukić se uvek uzdvajao svojim glasom i umetničkim afinitetom. Od malih nogu je bio veliki ljubitelj rok muzike. Karijeru je započeo kao tinejdžer, da bi početkom osamdesetih osnovao grupu „Bulevar“, čiji je bio frontmen. Posle dva objavljena albuma, 1984. godine se uključuje u sastavljanje grupe „Bajaga i instruktori“. Do 1988. godine je bio član „Bajage i instruktora“, da bi 1988. osnovao svoju grupu „Spori ritam bend“ sa kojom je izdao ukupno 8 albuma do sad. 2001. godine je napisao svoju prvu knjigu „Muzika je najbolja“, da bi 2007. objavio knjigu pod nazivom „Rolingstonsi – uputstvo za upotrebu“.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.