• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Vanja Šimpraga

Vanja Šimpraga je zvanje profesor srpskog jezika i književnosti stekla na Filološkom fakultetu u Beogradu. Njena diploma ekvivalentna je master diplomi po bolonjskom sistemu studiranja. Završila je studijski program Srpski jezik i književnost (grupu 01). Shodno tome, još od studentskih dana pokazala je interesovanje za lekturu, kojom se uspešno bavi poslednjih petnaest godina. Slobodno vreme provodi sa dvogodišnjom ćerkom. Voli čitanje, putovanja i šetnju. U Savremenoj gimnaziji nastoji da svoju ljubav prema čitanju prenese na učenike i da ih nauči pravilnom pismenom i usmenom izražavanju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.