UPIS

uvod u upis

Usled velikog interesovanja maturanata, Savremena gimnazija otvara još jedno odeljenje!

Zbog velikog interesovanja malih maturanata za upis u Savremenu gimnaziju, odlučili smo da otvorimo još jedno odeljenje kako bismo najsavremenije Kembridž školovanje u regionu pružili što većem broju učenika. Prijavite se na vreme i obezbedite svom detetu mesto u novom odeljenju najsavremenije srednje škole u regionu po znatno nižoj ceni. Prijave traju do 30. jun ili do popune mesta.

Šta dobijate školovanjem u Savremenoj gimnaziji?

Odabir i upis u srednje škole je veoma važna prekretnica u životu svakog učenika i njegovih roditelja. Zato želimo da vam pružimo više informacija o Savremenoj gimnaziji i na taj način olakšamo izbor koji ćete napraviti.

Efektivnom kombinacijom opštih i stručnih znanja, uz stalan mentorski nadzor vrhunskih stručnjaka i praksu na najrazličitijim poljima, Savremena gimnazija svojim učenicima pruža i gimnazijsko školovanje i stručno usavršavanje. Plan i program Savremene gimnazije osmišljen je tako da prati potrebe generacija koje dolaze i neprestane tehnološke promene. Znanje stečeno u našoj gimnaziji vodi vas u budućnost.

Pozivamo vas da se, pre donošenja konačne odluke o upisu srednje škole, raspitate o uslovima školovanja u Savremenoj gimnaziji: pozovite nas na +381 (0)11 4011 220, pišite nam na mejl upis@savremena-gimnazija.edu.rs, zakažite sastanak, dođite i uverite se i sami da je naša škola najbolji izbor.

Kako da se upišete u Savremenu gimnaziju?

Upisna procedura u našoj školi sastoji se iz dve faze.

Prva faza:

 • Popunjavanje prijave za upis
 • Stručni tim kontaktira roditelje i dogovara sastanak
 • Razgovor sa roditeljima/starateljima u vezi sa detetom i zajedničkim očekivanjima
 • Psihološko testiranje i intervju potencijalnog učenika sa školskim psihologom u cilju formiranja ocene psihofizičkih sposobnosti i nadarenosti učenika
 • Upoznavanje učenika i roditelja sa akademskim, društvenim i moralnim kodeksom ponašanja u Gimnaziji
 • Dogovor sa roditeljima/starateljima oko uslova školovanja
 • Ako potencijalni učenik uspešno prođe testiranje i intervju sa psihologom, i ukoliko se ostvari dogovor oko uslova školovanja, pristupa se drugoj fazi.

Druga faza:

 • Popunjena prijava za upis u odgovarajući razred srednje škole
 • Potpisan ugovor o školovanju između Gimnazije i roditelja/staratelja učenika
 • Potvrda o izmirenju prve rate, polugodišnje školarine ili školarine u celosti
 • Potpisana saglasnost roditelja/staratelja o refundaciji materijalne štete načinjene školskoj imovini
 • Izvod iz matične knjige rođenih
 • Svedočanstvo osnovne škole za upis u prvi razred ili svedočanstvo o završenom prethodnom razredu srednje škole za upis u ostale razrede
 • Lekarsko uverenje o psihofizičkoj sposobnosti za upis u srednju školu
 • Đačka knjižica (obezbeđuje škola)

Broj bodova za upis u srednje škole

Najveća briga svakog malog maturanta jeste to da li će imati dovoljno bodova da upiše srednju školu koju želi. Tokom osnovne škole svaki đak se suočava da obimnim gradivom iz svakog predmeta, koje se očekuje da će znati prilikom polaganja završnog ispita na kraju VIII razreda.

Izbor prave srednje škole je veoma važan, jer od toga zavisi čitava budućnost. Učenik ne bi trebalo da se opterećuje samim završnim ispitom ili brojem bodova za upis koje će osvojiti na testu. Treba da razmišlja da li je srednja škola koju želi da upiše u stvari pravo mesto za njegovo obrazovanje. U Savremenoj gimnaziji profesori ne očekuju od učenika da svakodnevno „bubaju” suvoparno gradivo, već oćekuju od njih da steknu znanja koja će im osigurati pravi put ka najboljim svetskim i domaćim univerzitetima.

 

-

skolarina u savremenoj gimnaziji

-

posebne pogodnosti za kvalitetno obrazovanje

-

dodatne usluge tokom školovanja

-

upis u srednje škole i upisna procedura

-

Podstrek za najbolje

-

upis na redovno školovanje u srednjoj školi

-

upis na vanredno skolovanje

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.