Šta kažu učenici Savremene gimnazije i njihovi roditelji?

Utisci učenika i njihovih roditelja

Utisci učenika i roditelja su informacije koje mi sa pažnjom pratimo. Ponosni smo na ono što naši učenici i njihovi roditelji kažu o Savremenoj gimnaziji.

Najiskrenije,  ja sam oduševljena Savremenom gimnazijom.

Šta kažu roditelji - Tatjana KavazovićSavremena gimnazija bukvalno nudi sve ono što jedan roditelj, koji se bavi svojim detetom, želi da čuje. Mom sinu je ova škola odlična priprema za sutra, za studiranje u inostranstvu. To što će moći da poboljša znanje engleskog jezika – mislim da je savršeno.

Savremena gimnazija je drugačija od drugih, ona je zadovoljila sve moje kriterijume i nade kao roditelja – da će dete dobiti pravo obrazovanje. Ono što nudi Cambridge International program mi je posebna satisfakcija za njega i njegovu budućnost. Ja sam oduševljena Savremenom gimnazijom, to ovako najiskrenije kažem.

Tatjana Kavazović, Andrijina mama

U Savremenoj gimnaziji svi podržavaju moje sportske aktivnosti.

Šta kažu učenici - Tara ĆulibrkSavremena gimnazija poštuje sve naše vannastavne aktivnosti – umetnost, ples, sport... Ja se bavim plivanjem, mnogo treniram i često idem na takmičenja, pa mi je važno da profesori razumeju moj režim života i da mi pomažu da budem što bolja. Da napredujem i učim, a ne da mi to što se bavim sportom bude otežavajuća okolnost.

Kada se uđe u Savremenu gimnaziju, odmah se primeti drugačija atmosfera, pristup; profesor nije samo profesor nego i mentor, koji nas poznaje, razume i podržava. Najviše mi se sviđa što se sve radi na drugačiji, zanimljiviji način, kao da smo deo nekog filma, a učimo.

Tara Ćulibrk, učenica Savremene gimnazije

Ovo je najbolja gimnazija za koju znam.

Šta kažu učenici - Mateja PetrovićOduševilo me je to što je odnos između učenika i profesora drugačiji od onoga na koji smo navikli, dosta su privrženi učenicima. Meni je, kao sportisti, veoma bitno to što se u ovoj školi neguju vannastavne aktivnosti i prate se interesovanja svakog učenika ponaosob.

Ovo je najbolja gimnazija za koju sam čuo i baš sam oduševljen. Nove tehnologije koje se koriste u Savremenoj gimnaziji su jako korisne, pružaju novi način učenja i brže učenje. Sviđa mi se što je društvo u ovoj školi svestrano, svi imaju različita interesovanja, svi treniraju nešto, i to mi se jako dopada.

Mateja Petrović, učenik Savremene gimnazije

Individualan pristup svakom detetu

Šta kažu roditelji - Jasmina GredeljVeoma mi se dopada to što u Savremenoj gimnaziji postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. U Savremenoj gimnaziji profesori prate interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama.

Od Savremene gimnazije očekujem da mi se detetu prošire vidici od onog što on trenutno zna i može. Očekujem da on može vrlo samostalno da vidi svoj put u kasnijim godinama, kroz studiranje. Sva znanja koja mu pruža Savremena gimnazija može vrlo praktično da upotrebi, da mu olakšaju život, način školovanja i rada.

Jasmina Gredelj, Matejina mama

Ponosan sam što sam deo Savremene gimnazije.

Šta kažu učenici - Andrija ĐorđevićMislim da je Savremena gimnazija drugačija. Kad budem išao u školu, ići ću sa radošću, sa ciljem da stvarno nešto naučim, a neću ići u školu da me ispituju, da pronalaze greške, nešto što ne znamo, nego, jednostavno, da budem bolji.

Za mene je velika prednost i to što ću moći da pratim nastavu preko sajta kad budem odsustvovao zbog sporta, zbog golfa. Biće to veoma zanimljivo iskustvo. Dopadaju mi se učionice, primena novih tehnologija u nastavi. Ponosan sam što sam deo Savremene gimnazije.

Andrija Đorđević, učenik Savremene gimnazije

Savremena gimnazija – jedina kao škole u SAD

utisci učenika - Una GrzunovKad ulazim u Savremenu gimnaziju, osećam se kao da ulazim u neku školu u Sjedinjenim Američkim Državama. U SAD sam živela dugo i veoma mi je važno što ću posle Savremene gimnazije moći da nastavim školovanje tamo.

Ovakvo nešto ne postoji u Srbiji i regionu, i to me je najviše privuklo. Svi su veoma prijatni, vlada divna atmosfera, vidi se da su svi posvećeni učenicima. Vršnjaci obično misle da je škola zatvor; ovde je drugačije i sigurna sam da ćemo uživati.

Una Grzunov, učenica Savremene gimnazije

Savremena gimnazija im omogućava lakši upis na fakultet u inostranstvu.

utisci roditelja - Milica Prvulj

Savremena gimnazija ima program i pristup za decu kao što je moje dete, koje je završilo osnovnu školu maltene u inostranstvu, a dva razreda u Srbiji, i nikad se nije uklopilo u taj način učenja. Razlog zašto smo izabrali ovaj Cambridge International program je taj što će ona imati nastavu na engleskom jeziku, što će joj omogućiti lakši upis na fakultet u inostranstvu.

Ovo je škola koja joj pruža jedan bezbolan prelaz, recimo, u četvrti razred srednje škole u SAD, i kasnije na fakultet tamo, jer je program u 96% slučajeva isti kao programi u američkim srednjim školama. Savremena gimnazija nudi savremene učionice,  moderan pristup radu, modernu i individualnu nastavu. Mislim da će naša deca s Cambridge International programom dobiti nešto što trenutno druge srednje škole ne mogu da im pruže.

Milica Prvulj, Mionina mama

Savremena gimnazija je prava škola za mene.

utisci učenika - Andrija DžambazovićKada smo razmišljali o tome u koju školu bi trebalo da se upišem, shvatili smo da je Savremena gimnazija prava škola za mene. Kod nje mi se svidelo to što ću nastavu iz nekih predmeta slušati na engleskom jeziku i što ću tako moći da usavršim znanje jezika.

Veoma mi se sviđa sistem rada ovde; nakon časova učenici ostaju u školi, rade domaći i uče sa profesorima, što je neprocenjivo iskustvo. Super je to što se u Savremenoj gimnaziji ne koriste obične table, već interaktivne table, tableti, računari, koji nam pomažu u kvalitetnijem sticanju znanja. Ne zove se ova škola džabe Savremena gimnazija.

Andrija Džambazović, učenik Savremene gimnazije

U školi je sve inovativno i učenik je u centru pažnje.

utisci učenika - Marija MatejićSavremena gimnazija mi se sviđa više od drugih škola jer ima drugačiji pristup i Kembridž sistem, budući da mi je želja da studiram van zemlje.  Sve je u školi inovativno, prate se svetski trendovi i sve je veoma savremeno.

Dobijamo više prakse u ovoj školi i način nastave je drugačiji, pristupačniji i dostupniji nego u drugim školama. Atmosfera u školi je sjajna i svaki učenik je u centru pažnje.

Marija Matejić, učenica Savremene gimnazije

 

Jedina ovakva škola u Srbiji

utisci učenika - Viktor TomanoskiOdlučio sam da se upišem u Savremenu gimnaziju jer mi se veoma svideo program rada, izgled same škole, ali i izbor profesora. Jednostavno, nastava je na potpuno drugačijem nivou, mnogo bolja od standardne nastave koja se odvija u drugim školama u Srbiji.

Verujem da je Savremena gimnazija jedna jedina ovakva škola u Beogradu i zemlji. Korišćenje tehnologija je na jednom potpuno drugačijem nivou, a nastavnici se više bave učenicima.

Viktor Tomanoski, učenik Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je sve što sam želela za svoje dete.

utisci roditelja - Dragana MatejićSavremena gimnazija je nešto što sam uvek priželjkivala za svoje dete – škola u kojoj bi sve bilo nešto novo, drugačije, inovativno. Mislim da je velika prednost ove škole bilingvalni, Kembridž sistem, koji im otvara dalji put za studije u Evropi i van nje, a to je bila velika želja naše porodice.

Mislim da Savremena gimnazija osluškuje potrebe dece, potrebe društva, ima moderniji sistem obrazovanja, primenjuje u nastavi tehnologiju sa vizuelnim prezentovanjem, koja će dosta da im olakša da povezuju gradivo koje su naučili. Gradivo će ostati zapamćeno i moći će da ga primene sutradan. S obzirom na to da će grupe đaka biti mnogo manje nego u državnim gimnazijama, na samom času će imati priliku da pitaju sve što ih interesuje i da im to bude obrazloženo.

Dragana Matejić, Marijina mama

Savremena gimnazija ide u korak sa vremenom

utisci učenika - Stefan GrzunovSavremenu gimnaziju sam odabrao prvenstveno zato što omogućava učenje onih predmeta i oblasti koje me zanimaju, za razliku od drugih gimnazija u regionu, gde nemamo tu mogućnost. Takođe me privlači to što je osoblje škole uvek nasmejano i spremno da nam u svakom trenutku pomogne.

Savremena gimnazija se, pored navedenog, razlikuje u tome što ide u korak sa vremenom – što je veoma važno za buduća postignuća njenih učenika.

S obzirom na to da se trenutno obrazujem na daljinu, Cambridge Advantage program mi omogućuje da pratim nastavu i radim testove preko interneta, uz pomoć Distance Learning platforme. Jedva čekam da se pridružim razredu i redovno prisustvujem svim časovima.

Sve u svemu, veoma sam zadovoljan i ništa ne bih promenio u vezi sa ovakvom vrstom školovanja i samom školom.

Srefan Grzunov, učenik Savremene gimnazije

Presrećan sam što sam deo Savremene gimnazije.

utisci učenika - Jovan PopovićSavremena gimnazija mi se odmah svidela zbog mogućnosti da časovi budu na engleskom jeziku, jer mi to otvara vrata da studije završim negde u inostranstvu. Zato sam i izabrao Cambridge International program, jer ću tako usavršiti jezik.

Nisam mogao ni da pretpostavim da ovakva škola postoji kod nas; sada sam presrećan što je tako i što sam ja njen deo.

Jovan Popović, učenik Savremene gimnazije

Oduševljena sam što ću pričati engleski u školi.

utisci učenika - Miona TofilovskiSviđa mi se to što su na mom Cambridge International programu svi časovi na engleskom jeziku, i to će biti dosta lakše za mene, jer sam dugo živela u SAD. Moj maternji jezik je engleski, tako da je to što u školi mogu stalno da pričam engleski neverovatno, i oduševljena sam zbog toga.

Mislim da je Savremena gimnazija prava škola za mene, jer imamo bolju budućnost, imamo mogućnost da učimo stvari koje ne bismo u drugim školama. Sviđa mi se i to što koristimo kompjutere; koristili smo ih u školi u SAD. Moći ću da izaberem bolji fakultet jednog dana kad završim školu, a i imaću više mogućnosti za posao.

Miona Tofilovski, učenica Savremene gimnazije

Nastava u Savremenoj gimnaziji je kreativna.

utisci učenika - Aleksa CvetkovićSavremena gimnazija, kao što joj ime kaže, ima savremen program nastave. Sviđa mi se i zbog toga što postoji poseban odnos prema sportistima, jer se ja bavim vaterpolom i često odsustvujem zbog takmičenja. U nastavi se koriste tableti i računari, što mi je super i drugačije, i zato mislim da ću konačno moći da naučim mnogo, a da to bude zanimljivo i kreativno.

Aleksa Cvetković, učenik Savremene gimnazije

Uspeh naše dece je neizbežan.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se raspitivala o upisu, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupaju svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Takvo nešto postoji i kod nas!

Ne treba vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija, kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost, čine ovu školu drugačijom. Ona s pravom nosi naziv Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece, neizbežan je. Sve čestitke!

Jelena Đorđević, Andrijina mama

Pohađam časove iz inostranstva

utisci ucenika - Nikola GrzunovSavremena gimnazija mi se sviđa zbog toga što mi pomaže da razvijem znanje u predmetima koji me zanimaju, koje sam izaberem, za razliku od drugih škola, gde je obavezno učenje unapred određenih predmeta.

Dopada mi se i to što profesori imaju mogućnost da se posvete učenicima, jer nas ima manje u odeljenju. Oni imaju iskrenu želju da nam, uz osmeh, pomognu u vezi sa bilo čim.

Savremena gimnazija je jedinstvena zato sto nam pruža savremeno obrazovanje. Program Cambridge Advantage mi omogućuje da pratim nastavu iz Budimpešte, pomoću snimljenih časova. Uz laptopove, tablete, interaktivne table, snimljene časove i ostalo, učenje postaje mnogo zanimljivije i lakše.

Nikola Grzunov, učenik Savremene gimnazije

Savremena gimnazija je odlična, uvek bih je preporučila.

Savremena gimnazija je odlična! Uvek bih preporučila ovu školu, jer ima odličnu koncepciju, mnogo raznovrsnih aktivnosti i pruža mogućnosti za razvoj ličnosti, interesovanja i pomaže deci da pronađu sebe. Moj sin trenutno pohađa prvi razred Savremene gimnazije, i mislim da učenici u tim godinama još uvek nisu svesni svih pogodnosti koje imaju.

Sigurna sam da će u višim razredima doći do izražaja prave vrednosti đaka, i da će učenici iskoristiti sve sjajne mogućnosti koje im škola pruža. S druge strane, moja starija ćerka ide u četvrti razred jedne druge škole i odlično shvata sve prednosti koje Savremena gimnazija pruža svojim učenicima. Zato i žali što ranije nije bila u prilici da upiše Savremenu gimnaziju, i maksimalno iskoristi sve što ona nudi.

Super je što Savremena gimnazija ima osmišljen savremen sistem koji podrazmeva da se deca oslanjaju na sebe i svoje mogućnosti, i da za sve mogu konsultovati svoje profesore. Ubeđena sam da će učenicima, tokom trećeg i četvrtog razreda, Savremena gimnazija postati deo života, koga će se teško odreći. U budućnosti Savremenoj gimnaziji želim puno lepih stvari, na prvom mestu dobre, vredne, zdrave i srećne đake i profesore, i da se ostvari sve ono što je za ovu divnu školu i planirano u narednom periodu, kao što je i u prethodnom sve bilo baš kako treba.

Desa Đorđević – Milutinović, Nikolina mama

Naša Ana je potpuno procvetala, Savremena gimnazija  je nešto najbolje što trenutno imamo u Srbiji

Lidija MilanovićSavremena gimnazija je prva klasa i nešto najbolje što trenutno imamo u Srbiji. Vrlo smo zadovoljni školom, uslovima, tretmanom, pristupom... 

Vredi svaki dinar uložen u ovu školu i nikad pametnije nisam uložilla novac. Naša Ana je potpuno procvetala u školi i to svi primećuju, a neke stvari u životu nemaju cenu.

Lidija Milanović, Anina mama

Pored ovih utisaka, stavove Nikoline mame o Savremenoj gimnaziji najbolje oslikava novogodišnja čestitika, koja je ujedno i najlepši poklon za našu školu. Pogledajte njen odgovor na pitanje koje zanima sve roditelje »

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.