Treće mesto na republičkoj smotri za Taru Papić!

Savremena gimnazijalka Tara Papić nastavila je da niže uspehe i na republičkoj smotri Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin”, koje je održano 3. i 4. juna, osvojila je treće mesto u takmičenja iz engleskog jezika.

Još jedno odmeravanje talenata

Železnička tehnička škola bila je u subotu i nedelju mesto na kom su mladi talenati ukrstili koplja. Nakon intenzivnih i napornih priprema, Tara se sa svojim najuspešnim drugarima iz cele Srbije ponovo susrela i pokazala svoje znanje.

Od njihovog poslednjeg susreta, kada su svoje snage odmeravali na regionalnom nivou takmičenja, prošlo je skoro mesec dana. Tada je Tara postigla odličan uspeh koji joj je omogućio i dolazak do ovog dela takmičenja, kada je još jedanput prezentovala svoj esej i rešavala test iz gramatike engleskog jezika.

Tara je osvojila čak 89 od maksimalnih 100 poena, čime je ostvarila zapažen plasman i zauzela visoko treće mesto. Čestitamo savremenoj gimnazijalki na postignutom uspehu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.