Studenti Fakulteta za graditeljski menadžment posetili Savremenu gimnaziju radi upoznavanja sa prostornom organizacijom škole

Draško Beguš, pomoćnik direktora Savremene gimnazije, 11. novembra bio je domaćin doc. dr Jeleni Mitrović, profesorki predmeta Arhitektura društvenih građevina I, koji se izučava u okviru smera Arhitektura i urbanizam na Fakultetu za graditeljski menadžment Univerziteta „Union – Nikola Tesla”, i njenim studentima.

Studenti su pokazali najveće interesovanje za našu školu

U okviru nastave iz pomenutog predmeta profesorka je sa svojim studentima posetila Savremenu gimnaziju, budući da program podrazumeva obilazak škole po izboru radi upoznavanja sa njenom prostornom organizacijom. Prema rečima profesorke Jelene, studenti su pokazali najveće interesovanje za našu školu. Studenti, kao i njihova profesorka, iskazali su veliku zahvalnost što im je Savremena gimnazija izašla u susret i omogućila da deo programa realizuju baš u našoj školi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.