UPIS NA FAKULTETE U SRBIJI I INOSTRANSTVU

uvod u upis na fakultete u Srbiji

Znanje stečeno u Savremenoj gimnaziji priznaje se svuda. Naše diplome omogućavaju maturantima da sa visokom prohodnošću upišu više škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu.

A učenici koji završe Kombinovani program Savremene gimnazije u posebnoj su prednosti u odnosu na svoje vršnjake, s obzirom na to da su se tokom školovanja na srpskom i engleskom jeziku, znanjem koje su usvojili i diplomama koje su stekli, na najbolji način pripremili za upis na fakultete u Srbiji i u inostranstvu. Njima su sva vrata otvorena. Zato je Kombinovani program dobitna kombinacija.

Otvorena vrata univerziteta širom sveta

Budući da učenici na Kombinovanom programu prate nastavu na oba jezika, usavršiće svoj engleski do nivoa maternjeg jezika i na taj način će bez problema moći da upišu fakultet u inostranstvu i da stanu rame uz rame sa izvornim govornicima i učenicima iz drugih zemalja.

Velika Matura

Pored toga, imamo ugovore sa privatnim fakultetima u Srbiji o prvenstvu upisa naših učenika. Učenici koji završe Savremenu gimnaziju imaju pravo direktnog upisa na Visoku školu za informacione tehnologije (ITS), kao i na Fakultet savremenih umetnosti (FSU), koji su deo našeg obrazovnog sistema.

Promene u velikoj maturi – pripremamo vas i za to!

Kako bi usaglasilo obrazovni sistem sa zahtevima Evropske unije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je da će velika matura zameniti prijemne ispite na fakultetima.

S ozirom na to da Savremena gimnazija svoj nastavni plan i program neprestano prilagođava promenama i trendovima u savremenom obrazovanju, potpuno je spremna i za ovu promenu i pripremiće sve svoje učenike da joj se što lakše i uspešnije prilagode. Maturanti Savremene gimnazije će bez problema i sa izuzetno visokim procentom uspešnosti moći da polože veliku maturu, upišu baš onaj fakultet koji žele i otisnu se u svet akademskog obrazovanja.

Više o tome pročitajte ovde.

Rame uz rame sa vršnjacima u inostranstvu

Učenici Savremene gimnazije će znanjem i veštinama koje su preuzeli moći da konkurišu gde god žele, stanu rame uz rame sa svojim vršnjacima iz gimnazija i srednjih škola bilo gde u svetu i da ostvare svoje akademske ciljeve.

Uz sve navedeno, tim u Centru za razvoj karijere, koji se nalazi u okviru našeg obrazovnog sistema, LINK Educational Alliance, pomoći će svima koji žele da studiraju u inostranstvu da odaberu pravi fakultet za svoje ambicije, interesovanja i talente, kao i da pripreme svu potrebnu dokumentaciju za upis.

Opremljeni svim ovim znanjima, informacijama i diplomama, učenici Savremene gimnazije će biti u značajnoj komparativnoj prednosti prilikom upisa na fakultete.

Savremena gimnazija

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.