Projekcije najnovijih filmova za savremene gimnazijalce

Odlazak u bioskop je sada već postao tradicija u Savremenoj gimnaziji, pa se učenici svakog meseca raduju novim filmovima i predlažu i sami na koju bi sledeću projekciju želeli da odu.

Dve epske priče na bioskopskim platnima u decembru

Sa svojim nastavnicima, savremeni gimnazijalci su u decembru pogledali filmove „Robin Hud: Početak” i domaći film „Kralj Petar Prvi”. Ove dve epske priče, drugačije i originalne, prepričavale su se u školi danima nakon gledanja.

Robin Hud – neprevaziđena legenda o herojstvu i pravdi

U uzbudljivoj akcionoj avanturi prepunoj eksplozija, ludih scena borbi i bezvremenske romantike – „Robin Hud: Početak” učenici su zaista uživali, a posebno im je bila zanimljiva činjenica da su scene filma snimane u Hrvatskoj.

Robin Hud

Mladost Robina Huda i njegova želja da se pobuni protiv korumpiranog kralja atraktivne su teme i za savremene gimnazijalce. Efekti, gluma i odlični kostimi dopali su se ljubiteljima akcije, a posebno dobrota Robina Huda i njegove družine, kao i vrlina davanja i deljenja.

I ponos i suze kada su učenici otkrili lirsku stranu naše istorije

U još jednoj bioskopskoj avanturi, savremeni gimnazijalci su pogledali i jedan istorijski, domaći film „Kralj Petar Prvi” i obogatili svoje znanje o Prvom svetskom ratu.

U sali je vladao tajac. U vazduhu su lepršali strepnja i ponos, strah i neizvesnost, a potkrala se i poneka suza. Učenici su film pogledali u jednom dahu. Pored potresne epizode o majci i sinu, očarao ih je dečak, najmlađi kaplar, kako svojom dirljivom životnom pričom, tako i šarmom i glumom. Na izlazu iz sale na licima učenika videla se ozbiljnost, zrelost, saosećanje za naš narod, za ogromnu patnju i stradanje, kaže profesorka srpskog jezika i književnosti u Savremenoj gimnaziji Jovana Bojović i dodaje da su savremeni gimnazijalci pohvalili maestralnu glumu i spremili brojna pitanja za časove istorije.

Pitate se koja je filmska ostvarenja Savremena gimnazija pripremila za januar? Uskoro ćemo saznati, a za početak vam otkrivamo da će biti puno smeha uz odlične kadrove i sjajne glumce!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.