Kako se prijavljuje za SAT test

 1. Vrši se prijava na besplatan račun College Boarda. Roditelj ili savetnik ne mogu da vas registruju.
 2. Navodi se puno ime i druge identifikacione informacije. Podaci koje ste uneli moraju se poklapati sa podacima iz ličnog dokumenta.
 3. Ukoliko želite, možete odgovoriti i na druga pitanja o sebi. Za ovo pitanje je potrebno izvojiti vreme, ali se i te kako isplati ako želite da vas fakulteti i organizacije koje nude stipendije pronađu. Saznajte zašto bi trebalo da se prijavite na servis za pretragu studenata.
 4. Odlučite da li ćete se prijaviti za SAT sa pisanjem eseja, a ovde možete pogledati koji fakulteti ga preporučuju ili zahtevaju.
 5. Dodajte fotografiju koja mora ispuniti veoma specifične zahteve.
 6. Odštampajte svoju ulaznicu.

Možda će vam trebati i sledeće informacije…

 • Ukoliko ste oslobađeni od plaćanja, unesite identifikacioni broj u potvrdu o oslobađanju od plaćanja.
 • Ukoliko vam je College Board odobrio da polažete test sa olakšicama za učenike sa invaliditetom, unesite SSD broj u potvrdu o ispunjavanju uslova.
 • Ukoliko se školujete kod kuće, unesite 970000 u polje za šifru srednje škole.

Ukoliko želite da:

 • saznate datume predstojećih testova i celokupan raspored SAT testova za 2020/21, pogledajte ovde.
 • saznate da li možete da polažete SAT test besplatno, informacije o opciji oslobađanja od plaćanja pogledajte ovde.
 • polažete SAT Subject testove, pogledajte koji testovi su vam dostupni.
 • polažete SAT test van SAD, pogledajte međunarodni SAT raspored ovde.
 • dobijete informacije o svojoj prijavi, ulogujte se na svoj nalog i odštampajte ulaznicu.
 • saznate da li možete da dobijete pomoć na testu u područjima pogođenim prirodnim katastrofama, potražite najnovije informacije u vezi sa ovim.

Detaljne informacije u vezi sa registracijom možete pogledati ovde.

Struktura: SAT test sastoji se iz 3 dela

Test se polaže na engleskom jeziku i sastoji se iz 3 dela:

 • Reading test (traje 65 minuta i ima 52 pitanja);
 • Writing and Language test (traje 35 minuta i ima 44 pitanja);
 • Math (test bez digitrona traje 25 minuta i ima 20 pitanja, test sa digitronom traje 55 minuta i ima 38 pitanja);
 • Essay – opciono – (traje 50 minuta i piše se 1 esej).

Reading test odnosi se na čitanje i razumevanje teksta, traje 65 minuta i sastoji se od 4 zasebna odlomka i jednog para povezanih odlomaka. Poslednji deo se sastoji od dva kraća povezana odlomka različitih autora, koje povezuje zajednička tema. Ukupan broj reči koje čine ovaj test je 3.250.

U delu Writing and Language zadatak je prepravljanje i izmena tekstova različitog sadržaja. Koncept prilikom rešavanja ovog dela testa je doneti odluku o tome da li delovi teksta mogu biti poboljšani uz izmenu reči, njihovog reda u rečenici ili interpunkcije. Svrha testiranja u ovom delu je provera znanja gramatičkih pravila i elemenata efektivnog pisanja i ispravljanje jezičkih grešaka. Test traje 35 minuta i sastoji se od 44 pitanja.

Što se tiče poslednjeg dela testa, test iz matematike koncipiran je kao provera određenih matematičkih oblasti, kao i sposobnosti rasuđivanja i kritičkog mišljenja u rešavanju problema iz stvarnog sveta. Deo testiranja koji se odnosi na matematiku grupisan je u sledeće oblasti: algebru, problemske zadatke i analizu podataka i dodatne matematičke oblasti. Ukupan broj pitanja u ovom delu je 58. Test iz matematike se sastoji iz dva dela. Jedan deo se radi bez digitrona, traje 25 minuta i sadrži 25 pitanja, dok je u drugom delu dozvoljeno korišćenje digitrona i taj deo traje 55 minuta i sastoji se od 38 pitanja.

Pojedini fakulteti kao neophodan uslov prilikom polaganja SAT testa zahtevaju i deo koji se odnosi na esej, a za ovaj deo se prijavljuju samo budući studenti kojima je za upis na željeni fakultet to neophodno. U ovom delu potrebno je pokazati prvenstveno sposobnost efektivnog pisanja, kao i analiziranja diskusija. Za ovaj deo predviđeno vreme je 50 minuta.

Koliko puta u toku godine se može polagati SAT test

SAT test može da se polaže sedam puta u toku godine. Ovde pogledajte raspored polaganja SAT testova za 2020/21.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.