• Profesorka francuskog jezika

Jadranka Souillot

Jadranka je osnovne i master studije završila na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za romanistiku. Po završetku studija radila je kao nastavnik u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Godine 2002. postala je član Udruženja stručnih i naučnih prevodilaca Srbije za francuski jezik.

Godine 2006. osniva Udruženje ljubitelja francuskog jezika i školu jezika „Pierrot”, u kojoj se francuski uči po sistemu totalne imerzije kroz radionice glume, pevanja, slikanja i vajanja.

Godine 2006. bila je honorarni predavač na francuskom pri Francuskoj školi u Beogradu (projekat Muzeja afričke umetnosti).

Godine 2009. izdaje Gramatiku francuskog jezika (Edicija, Beograd).

U periodu 2015–2020. radi u Parizu kao glavni prevodilac / saradnik za francuski, engleski i srpski jezik pri kompaniji „Jet Services Group” na aerodromu Aéroport de Paris – Le Bourget.

Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrediš / Quot linguas calles, tot homines vales.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.