• Profesor muzičke kulture

Marko Vesić

Profesor muzičke kulture Marko Vesić doktorand je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na Odseku za kompoziciju i orkestraciju. Pored stvaralaštva u oblasti savremene umetničke i primenjene muzike, poezije i postkonceptualnih umetničkih praksi, svoja istraživanja usmerio je i ka polju primenjene estetike, te filozofije nauke, a autor je i monografije „Logika [ne]naučnog otkrića”. Učesnik je više projekata i naučnih konferencija u zemlji i inostranstvu, a za svoje esejističko i umetničko stvaralaštvo dobio je nekoliko nagrada. Njegova pedagoška delatnost obuhvata rad sa najmlađima, sada i sa srednjoškolcima, a na matičnom fakultetu angažovan je kao saradnik na predmetu Metode umetničkih istraživanja. Usavršavao se na više kurseva renomiranih domaćih institucija koji obuhvataju spektar važnih društvenih tema – od politike, preko ekonomije i angažovane demokratije, pa sve do umetnosti i filozofije, dok u slobodno vreme svira u bendu „Mnogo buke ni oko čega” i piše kolumne za časopise „Elementi” i „KuŠ!”, kao i za portal „Talas”. Njegova ideja je da kod mladih probudi ljubav prema muzici i istraživanju, pre svega kroz razvoj radoznalosti i kreativnosti, koje vidi kao glavne pokretače savremenog sveta.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.